Divendres, a Sevilla

Feijóo homenatjarà Aznar en el seu congrés de coronació

Feijóo homenatjarà Aznar en el seu congrés de coronació
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El congrés que coronarà Alberto Núñez Feijóo aquest cap de setmana a Sevilla retrà un homenatge especial a José María Aznar i el seu paper en la refundació del PP, el 1990. Els conservadors creuen que han de retrocedir 32 anys enrere en la seva història, per tornar a aquelles essències, que resumeixen en dues idees: defensar la llibertat i ser una formació de centre en què no sobra ningú i que «es renova per addició». «El PP no expulsa ningú i compta amb tothom, aspira a ser un partit transversal en la representació territorial, social i generacional. Un partit que aspira que tothom s’hi senti representat. Per ser un partit gran has de comptar amb moltes persones i has d’assumir que seràs un partit plural», ha afirmat Esteban González Pons, president del comitè organitzador del congrés.

El president de la Xunta de Galícia ha encaixat la petició dels seus barons, que li reclamen tancar ferides i treballar per la «unitat», i serà elegit com a nou dirigent dels conservadors en un conclave en què prendran la paraula tots els presidents del PP autonòmics i els caps de l’Executiu de les comunitats. Després de tres actes amb tots ells, al llarg del matí de divendres, arribarà el torn, a la tarda, d’Aznar. L’expresident tindrà 30 minuts per fer el seu discurs, el mateix temps de què disposaran Mariano Rajoy i Pablo Casado. Aquest últim hi pronunciarà el seu últim discurs com a màxim dirigent dels conservadors i quedarà diluït, entre l’homenatge al que va ser el seu padrí polític i la intervenció de Rajoy. «Tindrem una foto d’Aznar i Rajoy amb Feijóo. Una foto dels dos presidents del Govern que ha tingut el PP avalant Feijóo. Una altra també del president sortint i Feijóo. I tot això representarà unitat i pluralitat», ha afirmat González Pons en una roda de premsa a la seu de Génova.

Notícies relacionades

«Quan t’equivoques de camí, has de tornar al començament. Tornem a la refundació de 1990, per recollir els principis i valors que ens van fer ser la força majoritària del centredreta espanyol que vam ser i volem tornar a ser», assenyalen fonts del comitè organitzador.

Dirigents del PP europeu

Com a convidats internacionals, també parlaran en el congrés la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola; el president del grup parlamentari europeu, Manfred Weber; i el vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas. El comitè no ha convidat cap representant de partits espanyols. Només hi acudirà Juan Marín, de Ciutadans, perquè és vicepresident de la Junta d’Andalusia, comunitat amfitriona de la reunió.