La polèmica per la carn

Garzón evita criticar al PSOE i reitera que la seva posició és la del Govern

  • El ministre de Consum assegura que «tornaria» a dir les seves paraules sobre les macrogranges i recalca que hi ha «consens» en l’Executiu

Garzón evita criticar al PSOE i reitera que la seva posició és la del Govern
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Alberto Garzón s’ha esforçat aquest dijous per evitar criticar el PSOE després dels atacs que ha rebut per part d’alguns dirigents de la formació per les seves declaracions sobre les macrogranges. El ministre de Consum ha hagut de fer diverses piruetes per no carregar contra el seu soci de Govern. Això sí, ha deixat clar que «tornaria a dir», paraula per paraula, la seva posició davant aquest model de producció i ha assenyalat que està en la línia que defensa el Govern de coalició.

Més de dues setmanes després, l’entrevista que va concedir Garzón a ‘The Guardian’ continua fent parlar. Tot i que el coordinador federal d’IU ha matisat que, principalment, la polèmica està girant entorn de coses que no va dir, i ha insistit que el ‘lobby’ que està darrere de les macrogranges va llançar una notícia falsa a la qual s’han agafat les formacions de la dreta. En aquest sentit, en una entrevista a ‘Carne Cruda’, ha desviat totes les preguntes sobre les crítiques dels seus companys socialistes assegurant que es refereixen a coses que no va dir.

«El que vaig dir és la veritat. És el que ha apuntat la ciència durant els últims anys. És el que defensen les associacions del món rural. És el que defensem des de l’esquerra», ha remarcat Garzón abans d’assegurar que «tornaria a dir-ho». En aquest sentit, ha afirmat que la defensa de la ramaderia extensiva «està plantejada com una línia de treball del Govern». No obstant, després que el PP critiqués les seves paraules, l’ala socialista del Govern es va desmarcar ràpidament del ministre de Consum i li van retirar el seu recolzament.

Davant Sánchez

«Lamento moltíssim tota aquesta polèmica perquè estem parlant d’un sector que produeix una carn d’extraordinària qualitat», va assegurar el mateix Pedro Sánchez aquesta setmana. Garzón ha assegurat que desconeix per què el president del Govern no va sortir en la seva defensa, malgrat que hi ha acord en l’Executiu entorn de les seves paraules: «No puc respondre perquè no soc el que va prendre la decisió, però, quan es parla del que sí que vaig dir, en el Govern hi ha consens».

Notícies relacionades

El dirigent d’Unides Podem tampoc ha volgut entrar a valorar els retrets d’altres ministres socialistes. «Segur que hi ha motivacions molt diferents que no m’atreveixo a desentranyar», ha assenyalat. Tan sols s’ha permès un petit retret als barons autonòmics del PSOE que han protagonitzat alguns dels atacs més acarnissats: «Crec que no val la pena ni respondre».

Minuts després de pronunciar aquestes paraules, Garzón s’ha reunit amb representants de la Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA).