Polèmica amb les càrnies

Garzón diu que veu «contradiccions» en el discurs del PSOE sobre les macrogranges

Garzón diu que veu «contradiccions» en el discurs del PSOE sobre les macrogranges
2
Es llegeix en minuts

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha assegurat aquest dimarts que veu «contradiccions» en el PSOE sobre la qüestió de les macrogranges càrnies, ha recordat que va recolzar una moratòria de l’Executiu autonòmic de Castella-la Manxa a Conca contra aquests projectes i ha assenyalat que no se sent desautoritzat per les el president del Govern, Pedro Sánchez, que va lamentar la polèmica per les seves declaracions.

En una entrevista a La Sexta, Garzón ha criticat que el president castellanomanxec, Emiliano García-Page, l’ataqués amb «ferocitat» i amb formes en política que no comparteix. Així mateix, ha reiterat que no se sent desautoritzat per Sánchez. «Crec fermament que és la línia que ha de seguir un govern progressista», ha remarcat. El ministre ha reiterat que la seva entrevista al diari britànic és «impecable» i s’ha mostrat convençut a «seguir aquesta línia de treball» respecte a aquest sector.

Garzón ha aclarit que la «ramaderia extensiva, social i familiar» és sostenible i serveix per «protegir el territori i arrelar població». Al seu judici, aquest model «està amenaçat per les macrogranges», que «promouen el canvi climàtic», i ha criticat que el ‘lobby’ carni «va construir» una notícia falsa entorn de les seves paraules. Així, ha acusat el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, de ser «el candidat de les macrogranges», i l’ha avisat que això «li sortirà malament», perquè a la seva regió hi ha una «proliferació» d’aquests projectes que estan «amenaçant la vida» en aquests territoris. «Mañueco diu que no existeixen, i nega un problema. És una estratègia pròpia de l’extrema dreta», ha afirmat el ministre.

Respecte a les declaracions del cap de l’Executiu, Garzón ha dit que no està acreditat per valorar-les, tot i que ha plantejat «contradiccions» dins del PSOE sobre les macrogranges. En aquest punt, ha explicat que va aplaudir el govern socialista de Castella-la Manxa per la moratòria a Conca contra aquests projectes. «La sorpresa va venir quan el president Page em va atacar amb ferocitat i amb formes que no puc compartir en política. Aquest tipus de qüestions no puc resoldre com han succeït», ha indicat el titular de Consum, que ha recordat que el president castellanomanxec no va estar «molt d’acord» amb la coalició que es va formar amb Unides Podem a l’Executiu central.

Suport de Yolanda Díaz

Notícies relacionades

Garzón també ha incidit que no se sent desautoritzat per Sánchez després de la seva entrevista a ‘The Guardian’ i ha defensat que aquesta ha de ser la «línia que ha de seguir un govern progressista». Així, ha reconegut que no ha parlat amb el president després de la polèmica, però sí amb la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, que li va transmetre que estava d’acord amb les seves paraules sobre la ramaderia. No obstant, el ministre ha apuntat que sí que va intercanviar impressions amb el titular d’Agricultura, Luis Planas, i ha insistit que el debat ha de ser sobre el que va dir i no respecto «la notícia falsa i la mentida» que, segons la seva opinió, han creat les dretes «imitant les estratègies de Trump i Bolsonaro».

Finalment, ha demanat acostumar-se a les diferències entre els dos partits de la coalició i ha assenyalat que no veu el seu càrrec al capdavant del Ministeri de Consum en perill, tot i que no depèn d’ell.