Declaracions a València

El PP censura que Sánchez estigui «de vacances pagades» davant la situació «crítica» d’Espanya

  • La parlamentària Belén Hoyo acusa el president del Govern de ser un «negacionista» amb la realitat sanitària i econòmica del país

  • El PP demana indemnitzacions per a hotelers si s’endureixen les restriccions per la nova onada de coronavirus i un Pla Renove de 50 milions d’euros

El PP censura que Sánchez estigui «de vacances pagades» davant la situació «crítica» d’Espanya

EUROPA PRESS

5
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta del comitè electoral del PP, Belén Hoyo, va censurar aquest diumenge que el president del Govern, Pedro Sánchez, estigui «de vacances pagades» davant la situació «crítica» sanitària i econòmica d’Espanya a causa de l’increment de contagis i la incidència de coronavirus, la irrupció de la variant òmicron o la pujada del preu de la llum, entre altres qüestions.

Hoyo, en declaracions als mitjans aquest diumenge a la platja de Gandia (València), va expressar la «injustícia» que, segons el parer dels populars, suposa aquesta situació i va enviar un missatge d’«ànim i solidaritat» a les persones que aquests dies es troben confinades o ingressades a causa de la covid. «Són molts els que no han pogut reunir-se amb els seus familiars i éssers estimats», va manifestar.

La dirigent del PP i diputada pel seu partit a València al Congrés, va alertar de la situació «crítica» que travessa Espanya a nivell sanitari i econòmic i va lamentar que al president del Govern, Pedro Sánchez, «li falti ambició per liderar un país que ha de ser referent».

Així, va assegurar que, davant la «proximitat amb els problemes reals de la gent» que el rei Felip VI «va tornar a demostrar» en el seu missatge nadalenc divendres passat, Sánchez és un «negacionista de la realitat d’Espanya». «I contra això no hi ha cap vacuna possible», va afegir.

En aquest sentit, el PP ha reclamat al Congrés l’establiment i abonament d’indemnitzacions i compensacions per la pèrdua d’ingressos a l’hostaleria i la restauració en el cas que s’endureixin les restriccions a la seva activitat per la nova onada de la pandèmia de covid-19. Aquesta és una de les mesures contemplades pels conservadors en una proposició no de llei registrada a la Cambra baixa, a la qual ha tingut accés Europa Press.

La iniciativa, que busca recolzar el sector, inclou també la rebaixa de l’IVA al 4% durant l’any vinent i un Pla Renove dotat amb 50 milions d’euros per ajudar la reposició i adaptació d’equipament, maquinària i instal·lacions per a aquests establiments.

Protecció a l’ocupació

Així mateix, el PP demana ampliar i estendre el termini per sol·licitar les ajudes directes aprovades pel Govern fins al pròxim 30 de juny del 2022, però també el seu redisseny per flexibilitzar i simplificar els requisits d’accés per a autònoms i pimes de l’hostaleria i la restauració.

Altres mesures són adequar les mesures de protecció a l’ocupació en aquests sectors, facilitar l’activitat de les terrasses impulsant una «harmonització mínima de criteris» en la seva regulació, incentius i promoció de l’activitat en destinacions amb problemes de despoblació i el desenvolupament d’una estratègia de promoció de la Marca Espanya com a potència gastronòmica a nivell internacional.

Finalment, una altra mesura plantejada en la iniciativa és el desenvolupament d’una campanya informativa per aportar seguretat, certesa i confiança per projectar una imatge de destinació segura i evitar «una estigmatització injusta del sector hoteler i de la restauració des del punt de vista epidemiològic».

Hoyo, aquest diumenge a Gandia, va remarcar la importància del sector turístic com a «pilar fonamental» per al País Valencià i per a Espanya, on «generava abans de la pandèmia el 13% de l’ocupació i constituïa el 12% del PIB», mentre va acusar el Govern de ser «inútil per resoldre els problemes dels ciutadans».

«Estómac fiscal insaciable» de Sánchez i Puig

En aquest sentit, la diputada per València va expressar el rebuig del PP a les taxes turístiques, que tenen «afany recaptatori» i que són mostra de l’«estómac fiscal insaciable» del president del Govern, Pedro Sánchez, i del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. «És important que creixi la demanda i, per poder fer competitiu el turisme, sens dubte el que no es poden crear són noves figures fiscals», va defensar.

Per a això, va afirmar que és «fonamental» que canviï el Govern perquè Espanya necessita un Executiu que «sigui conscient de les necessitats de la gent». «Tenim un Govern que no només està deixant a l’estacada el sector serveis, sinó que també ho està passant molt malament l’agricultura i la indústria. Tenim els tres sectors pràcticament ofegats per impostos», va alertar.

En aquesta línia, va qualificar l’«enorme pujada» del preu de la llum, que «s’ha convertit en un luxe», una cosa que «no pot ser». «El Govern és una barrera per a la nostra economia, i el que han de fer, si no en saben, és anar-se’n», va considerar.

Notícies relacionades

Finalment, es va preguntar «qui assumirà» en el Govern la «irresponsabilitat» de l’«incompliment» de la promesa de Sánchez d’equiparar la factura de la llum als nivells del 2018, «a cinc dies que acabi» l’any.

«El Govern està en el camí equivocat», va insistir Hoyo, el qual va reiterar en la necessitat de «donar respostes», com les que proposa el PP, com l’eliminació de l’impost a la generació, la reducció de l’IVA al 4% o que el Govern «assumeixi tots els costos de la factura de la llum que no tinguin a veure amb l’electricitat».