Des de Roma

Díaz exigeix a Sánchez que «lideri» el compromís de derogar la reforma laboral que van pactar al desembre

Díaz exigeix a Sánchez que «lideri» el compromís de derogar la reforma laboral que van pactar al desembre

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Yolanda Díaz intenta no entrar en el joc del PSOE. Després de cinc dies de batalla interna, la vicepresidenta segona i ministra de Treball rebutja l’oferta dels seus socis de ser ella qui lideri la derogació de la reforma laboral. El problema, segons recalca des de dissabte passat, són els continguts. Tant és així que la líder del sector d’Unides Podem al Govern ha assegurat que vol que sigui Pedro Sánchez qui «lideri» aquest procés. Això sí, complint el que tots dos van acordar el desembre de 2020 per desmuntar la llei del PP de 2012.

Notícies relacionades

«Fa massa temps que intentem derogar la reforma laboral del PP. Aquesta és la meva profunda convicció. Aquest és el compromís del Govern d’Espanya. El que m’agradaria és que complim amb aquest compromís, que lideri aquest compromís el president del Govern i que acabem amb la precarietat», ha sentenciat Díaz en una roda de premsa a Roma després de reunir-se amb el secretari general de la Confederació General Italiana del Treball (CGIL), Maurizio Landini.

En un intent de calmar Díaz, els socialistes van reconèixer dimarts que és la ministra de Treball qui ha de liderar la taula de diàleg social per derogar la reforma laboral. Però els morats veuen aquí una trampa. Asseguren que el problema no va de noms, sinó de quines mesures es volen impulsar. «El que sorprèn és que ara tornin a mostrar diferències sobre l’abast de la reforma», ha afirmat Díaz, que recordava que el desembre passat va acordar amb Sánchez el component 23, un dels paquets de reformes que el Govern ha compromès amb Brussel·les a canvi de rebre els fons europeus i que fa referència al mercat laboral.