Sense trucada comprovadora prèvia

El tuitaire Alvise admet que va publicar la falsa PCR d’Illa sense provar-ne la veracitat

Ha adduït que ell no va ser el primer que la va difondre

El tuitaire Alvise admet que va publicar la falsa PCR d’Illa sense provar-ne la veracitat

JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts

El tuitaire Luis Pérez, conegut com Alvise Pérez a les xarxes socials, ha admès aquest dijous davant el jutge que va publicar la falsa PCR positiva de l’exministre de Sanitat i líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, sense comprovar-ne la veracitat, però ha adduït que ell no va ser el primer que la va difondre. Segons han informat fonts jurídiques, el tuitaire ha declarat aquest matí com a investigat davant el titular del Jutjat d’instrucció número 33 de Barcelona, arran de la denúncia que la Fiscalia va presentar contra ell per difondre la PCR manipulada d’Illa, coincidint amb un debat televisiu de les últimes eleccions catalanes, en què el socialista era candidat a la presidència de la Generalitat.

En la seva denúncia, el ministeri públic acusa Pérez dels delictes de falsedat en document oficial i injúries per publicar la falsa PCR atribuïda a Illa, amb data 6 de febrer i capçalera de la clínica QuirónSalud, que segons la seva opinió va ser «íntegrament» confeccionada pel mateix internauta.

Pérez, que ha declarat des d’un jutjat de Madrid per videoconferència, ha negat les acusacions de la Fiscalia i ha mantingut que ell no va ser el primer a donar difusió a la PCR falsificada, sinó que ja circulava per la xarxes socials quan la va penjar. No obstant, l’investigat, que té 264.000 seguidors a Twitter, ha reconegut que abans de publicar la PCR falsificada no va efectuar cap gestió per comprovar la veracitat del document.

Notícies relacionades

La Fiscalia va portar al jutjat el tuitaire arran d’una denúncia que va presentar el PSC per la falsificació de la PCR, que va ser difosa coincidint amb un debat electoral a La Sexta quan faltaven tres dies per a les eleccions catalanes del 14-F.

Alvise Pérez, que s’identifica com a analista a Twitter, ja havia protagonitzat anteriorment polèmiques relacionades amb notícies falses després desmentides, entre les quals, la difusió d’un muntatge fotogràfic en què apareixia un gran cartell amb el rostre de Pedro Sánchez i el lema «Un bon ciutadà obeeix», penjat a la façana de la seu federal del PSOE. El tuitaire va publicar la falsa PCR coincidint amb la polèmica suscitada per la negativa del presidenciable socialista a sotmetre’s a una prova de coronavirus abans d’un debat electoral a TV3, ja que considerava que no ho contemplaven les recomanacions sanitàries.