Durant la campanya electoral

Una jutge investiga Alvise Perez després de la denúncia del fiscal per publicar una falsa PCR positiva de Salvador Illa

La fiscalia considera que el document difós pel tuitaire podrien ser constitutius d’un delicte d’injúries i falsedat documental

Una jutge investiga Alvise Perez després de la denúncia del fiscal per publicar una falsa PCR positiva de Salvador Illa

Acn

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jutjat de Barcelona està investigant un usuari de Twitter, conegut com a Alvise Perez, per difondre un document fals, simulant el resultat d’una prova PCR realitzada pel candidat socialista, Salvador Illa, durant la campanya electoral del 14-F. Després d’unes indagacions prèvies, la fiscalia ha presentat una denúncia contra aquesta persona al considerar que podrien ser constitutius d’un delicte d’injúries i falsedat documental.

Els fets es remunten a l’11 de febrer del 2021, quan el tuitaire sevillà establert a Madrid va publicar un missatge dirigit directament al candidat. «Entre la LOPD o demostrar que un ministre i candidat autonòmic del meu país menteix... La segona», va escriure. El text anava acompanyat d’una fotografia de la part superior d’un paper que simulava ser un informe clínic del 6 de febrer. S’hi podia veure el resultat d’un prova PCR positiva a nom d’Illa, amb diferents camps esborrats. Segons la fiscalia, el document hauria sigut «íntegrament confeccionat pel denunciat, sense que el centre mèdic en qüestió elaborés cap informe de caràcter oficial.

Dos delictes

Així, apunta que «la publicació del text i la fotografia» es van difondre a través d’un mitjà «massiu» com és Twitter, permetent-ne la visualització i «distribució indiscriminada» en el marc de la campanya de les eleccions catalanes per «perjudicar» Illa en les seves «legítimes» expectatives per ser candidat a la presidència de la Generalitat des del PSC.

Notícies relacionades

La fiscalia considera, doncs, que els fets poden ser constitutius de dos delictes: un d’injúries i un de falsedat documental per part del tuitaire, així com «altres individus» que puguin aparèixer com a responsables dels fets que es puguin aclarir a partir de la investigació. En el seu escrit, l’acusació pública requereix al jutjat que s’ofereixi a Illa personar-se en la causa com a acusació particular, que el PSC acrediti la condició d’autoritat del diputat i que els Mossos realitzin un anàlisi de l’usuari denunciat.

Alvise Perez té més de 220.000 seguidors a Twitter, on s’identifica com a analista, i anteriorment ja havia protagonitzat polèmiques. S’ha convertit en un dels principals agitadors de l’extrema dreta a les xarxes socials i abans va ser cap de gabinet del coordinador valencià de Ciutadans, Toni Cantó. També va difondre un muntatge fotogràfic fals en el qual apareixia un gran cartell amb el rostre de Pedro Sánchez i el lema «Un bon ciutadà obeeix».