En plena ronda de pressupostos

PP i VOX arremeten contra la taula catalana en la sessió de control del Congrés

Ni Sánchez ni Casado són a Madrid aquest dimecres

PP i VOX arremeten contra la taula catalana en la sessió de control del Congrés

EUROPA PRESS / EDUARDO PARRA

1
Es llegeix en minuts

El PP i Vox arremeten contra el Govern central i la taula de diàleg a Catalunya en plena ronda de negociació pressupostària del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, al Congrés dels Diputats, on busca afinitats per aprovar els pròxims comptes del 2022 i les noves lleis que han d’arribar.

L’absència del president del Govern, Pedro Sánchez, que participa en l’Assemblea General de l’ONU a Nova York, així com una gran part de l’Executiu, ha provocat que hagin caigut la majoria de les preguntes en la sessió de control a l’Executiu en el Ple del Congrés. El líder del PP, Pablo Casado, tampoc hi és.

Tot i que això no serà impediment perquè els populars critiquin la gestió del Govern en una sessió que protagonitzaran no només Bolaños, sinó també la vicepresidenta primera i ministra d’Economia, Nadia Calviño, i la portaveu de l’Executiu i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, entre altres ministres.

Notícies relacionades

Però també, el preu de la llum, en màxims històrics des de fa setmanes, serà eix del debat parlamentari, ja que la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, respondrà a la diputada del PNB Idoia Sagastizabal sobre si les mesures recentment aprovades poden estar afectant la indústria.

El cert és que la sessió de control es produeix enmig de la ronda negociadora de pressupostos que va iniciar ahir Bolaños amb els grups parlamentaris del PP i d’ERC i que avui reprèn amb Cs (16.30 hores), PNB (17.00 h), EH Bildu (17.30 h), JxCat (18.00 h), PDeCAT (18.20 h) i Més País (19.00 h).