Guerra interna

García Egea respon a Aguirre: «El que va destrossar el PP de Madrid va ser la corrupció»

García Egea respon a Aguirre: «El que va destrossar el PP de Madrid va ser la corrupció»

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts

La batalla pot ser llarga. El congrés per elegir el nou president o presidenta del PP de Madrid no té data i a la seu nacional no es deixa de repetir que, com a aviat, serà el maig del 2022. Isabel Díaz Ayuso vol aquest càrrec i Pablo Casado prefereix que sigui una altra persona per temor que es converteixi en un problema per al seu propi lideratge abans de les pròximes generals. Per arribar a aquesta solució externa ha encoratjat, segons admeten nombrosos dirigents del partit, que l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, també insinuï que vol liderar les files de la formació a la regió.

Notícies relacionades

La tàctica del desgast és un risc per a tots dos i, en aquestes primeres jornades una vegada declarada la guerra, alguns testimonis de renom estan començant a mostrar les seves preferències. Esperanza Aguirre, que va ser president de la Comunitat de Madrid i també del partit, com ara reclama Ayuso, ha declarat en una entrevista a ‘El Mundo’ que la cap de l’Executiu autonòmic tindrà el seu suport en les primàries. «La meva opinió és que Almeida no s’hi presentarà. I el que ell diu és que els de Génova [seu nacional del partit] l’estan empenyent. Pot ser que sigui veritat, perquè alguns ‘chiquilicuatres’ que tenen per allà darrere a Génova i Almeida és el que van dient», ha etzibat.

La resposta l’hi ha donat el secretari general, Teodoro García Egea, en una roda de premsa aquest dilluns, quan se li ha preguntat per aquesta entrevista. «Ha de venir poc per aquí, la convidaré aviat perquè vegi que hi ha gent treballant, per construir un projecte que Espanya necessita. I hi ha un assumpte en el qual jo coincideixo amb ella, i és que el que va destrossar el PP de Madrid va ser la corrupció, i és una cosa que nosaltres mai permetrem», ha assegurat.