Denúncia al monarca

Corinna Larsen: l’amant indiscreta

L’alemanya acusa Joan Carles I d’assetjament i espionatge a l’any de la sortida d’Espanya del monarca a causa de les seves revelacions

ST PETERSBURG, RUSSIA - NOVEMBER 17, 2017: German Princess, philanthropist Corinna zu Sayn-Wittgenstein at a meeting of the Mariinsky Theatre’s Board of Trustees in the new stage building of the Mariinsky Theatre. Mikhail Metzel/TASS (Photo by Mikhail MetzelTASS via Getty Images)

ST PETERSBURG, RUSSIA - NOVEMBER 17, 2017: German Princess, philanthropist Corinna zu Sayn-Wittgenstein at a meeting of the Mariinsky Theatre’s Board of Trustees in the new stage building of the Mariinsky Theatre. Mikhail Metzel/TASS (Photo by Mikhail MetzelTASS via Getty Images) / Mikhail Metzel (TASS)

4
Es llegeix en minuts
Juan Fernández
Juan Fernández

Periodista

ver +

Corinna Larsen (Frankfurt, 1964) forma part de la vida pública espanyola des d’abril del 2012, quan el cèlebre accident de Botswana la va situar al costat de Joan Carles de safari per l’Àfrica, però llavors ja feia vuit anys que ella era un personatge molt actiu de la vida privada del rei emèrit. En aquell temps de discreció i trobades allunyades dels focus, la seva melena rossa no solia brillar al paper cuixé ni l’agenda personal del cap de l’Estat transcendia més enllà dels seus estrets col·laboradors. El ‘joancarlisme’ en aquells moments disfrutava de bona salut i el que el monarca fes amb la seva vida privada no era matèria publicable, ni tan sols comentable.

No obstant, arran de les revelacions que l’aristòcrata alemanya ha anat fent a la premsa i els jutjats des del 2014, quan va trencar definitivament amb el monarca, l’opinió pública ha aconseguit fer-se una idea de les aventures mai explicades del Borbó en l’última dècada i mitja. Com les pel·lícules de suspens que afebleixen la trama a cop de flashbacks, les bombes que Larsen ha anat deixant anar han permès compondre un relat sobre l’etapa darrera del regnat de Joan Carles I que tira per terra la seva imatge pública, ja de sobres malmesa pels seus assumptes fiscals pendents amb les justícies suïssa i espanyola.

El seu últim moviment a la partida que juga contra el seu examant, i coincidint amb el primer aniversari de l’expatriació del monarca abdicat, ha sigut presentar en els tribunals britànics una demanda en què l’acusa de manar espiar-la, destruir la seva imatge i assetjar-la, amb perjudici per a la seva salut.

Entrevistes i declaracions

L’any de l’expatriació del rei emèrit a Abu Dhabi, la seva antiga amant ha concedit tres entrevistes –a la cadena britànica BBC, la revista francesa ‘Paris Match’ i el digital espanyol Okdiario– i ha participat com a testimoni en el judici de l’excomissari José Manuel Villarejo, acusat d’haver calumniat l’exdirector del CNI, José Félix Sanz Roldán. En la vista va declarar per videoconferència des de la seva residència de l’exclusiu barri londinenc de Belgravia.

No se li ha conegut més vida social en els mesos de la pandèmia, però en aquestes quatre intervencions públiques ha continuat aportant peces sorprenents a l’incomplet puzle de la vida privada de Joan Carles. Informacions com que el monarca estava tan enamorat d’ella que va arribar a demanar-li la seva mà al seu pare, que l’aristòcrata va dormir al seu costat a l’hospital les nits posteriors a la seva operació de pulmó i que un dia van arribar a mostrar-li una màquina de comptar diners a la Zarzuela, extrems mai desmentits, ni comentats, per la Casa del Rei. El que Larsen ha explicat ara a l’Alt Tribunal de Justícia de Londres en forma de demanda –que el rei emèrit la va amenaçar a través del cap dels serveis secrets espanyols– ja ho va declarar al gener per videotrucada a l’Audiència Nacional.

Aquestes revelacions se sumen a les que havia fet en el passat i que apunten a una relació entre sobirà i amant que depassava els límits del terreny amorós. Segons la seva versió, Corinna Larsen –o zu Sayn-Wittgenstein, com a ella li agradava presentar-se en els saraus de la jet set europea fins que el seu anterior marit li va prohibir utilitzar el seu cognom hauria acompanyat Joan Carles en viatges de negocis en qualitat de comissionista i fins i tot li hauria servit de testaferro per ocultar patrimoni i propietats a l’estranger.

Amor de cacera

Notícies relacionades

La parella s’havia conegut el 2004, en una munteria celebrada a la finca La Garganta, propietat del duc de Westminster i situada a Ciudad Real, en què el rei emèrit va quedar meravellat davant el maneig amb les armes que va mostrar l’alemanya, antiga directora d’una important armeria londinenca. En els anys de més estreta relació, l’amant del rei va arribar a residir a La Angorrilla, un palauet ubicat a la muntanya del Pardo amb accés directe des de la Zarzuela que va permetre a la parella mantenir viva la flama de l’amor lluny de mirades indiscretes.

La sortida en vista de tots aquests detalls té un preu: 65 milions d’euros. Aquesta és la quantitat que Joan Carles, en un últim intent per salvar el seu ‘affaire’ amb Larsen, li va regalar el 2012 i posteriorment li va reclamar sense èxit. A l’escàndol de la quantia s’afegeix la seva procedència, presumptament relacionada amb el cobrament de comissions per l’adjudicació a empreses espanyoles de les obres de l’AVE a la Meca. De moment, els diners segueixen en mans de l’examant del rei, també propietària d’una col·lecció de secrets reials mai explicats. El culebró de Corinna no ha acabat.