Sondeig del GESOP
Enquesta: El 66% dels espanyols recolzen que els funcionaris teletreballin tres dies a la setmana
En tots els electorats hi ha una majoria favorable a combinar el treball presencial amb jornades virtuals

El teletreball s’ha acomodat a les vides de milers d’espanyols amb l’impacte de la Covid-19 i les administracions s’han adaptat a aquesta nova realitat. El Ministeri de Funció Pública i els sindicats van arribar a l’abril a un acord perquè els treballadors públics de l’Administració General de l’Estat (AGE) puguin treballar a distància fins a un màxim de tres dies a la setmana després de mesos de negociació. La mesura, que dona cobertura a un total de 230.395 treballadors perquè exclou els membres de les Forces Armades, la policia o els jutjats, reuneix simpaties entre els espanyols.
Segons l’últim sondeig del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÓDICO, el 66,1% de la ciutadania està d’acord amb aquest pacte que es remet a la «voluntarietat» dels assalariats per treballar des de casa, mentre que un 25,9% es pronuncia en contra.
L’enquesta, elaborada a partir de 802 entrevistes telefòniques entre el 14 i el 15 de juliol, revela que els votants d’Unides Podem són els més partidaris a aquesta normativa (80,4%), seguits pels d’ERC (75,9%), Ciutadans (71,4%) i el PSOE (69,3%).

El percentatge de contraris a la decisió puja en el cas de Vox i el PP, amb un 34,1% a favor i un 33,6% en contra. Malgrat això, en tots els electorats la majoria defensa tenir l’opció de no anar a l’oficina durant tres jornades laborals per setmana.
La Comunitat de Madrid (76,4%) i Catalunya (70,7%) són les autonomies més proclius a poder combinar les jornades del funcionariat entre l’oficina i a casa, ja que l’acord inclou que aquests treballadors públics han de rebre els béns materials necessaris per desenvolupar la feina de forma virtual. En canvi, Galícia (53,8%) i les Canàries (56,8%), són les que mostren més reticències.
Al País Basc el teletreball dels seus treballadors públics ja estava legislat abans de l’esclat de la pandèmia, igual com a Catalunya, ja que el febrer del 2020 es va autoritzar 40.000 treballadors a poder treballar a distància dos dies a la setmana.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor
- Els efectes de la dana L’Audiència de València confirma investigar l’excap d’Emergències
- Investigació El TSJ d’Extremadura veu frau de llei en l’aforamentde Gallardo
- El Govern de Mazón xifra el pla de reconstrucció en 29.000 milions
- Moviments precongressuals Gamarra deixa la secretaria general del PP però seguirà en la direcció
- La fuga d’agost del 2024 Sallent reconeix que els Mossos no van sospesar la fugida de Puigdemont