Tràmit d’al·legacions

Junqueras, Romeva i Mundó renuncien a defensar davant el Suprem la necessitat de ser indultats

  • Després de les manifestacions de Cuixart, que rebutja la mesura de gràcia, la resta de defenses valoren respondre al requeriment de l’alt tribunal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La defensa de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i de l’exconseller Raül Romeva no contestaran al requeriment que els ha dirigit el Tribunal Suprem per informar sobre els indults per la seva condemna pel procés sobre el qual ha de pronunciar-se el Tribunal Suprem, segons han assenyalat a Europa Press fonts de la seva defensa que entenen que el termini de cinc dies que els ha concedit per informar sobre la mesura de gràcia no està inclosa en la llei d’indult.

Tampoc contestarà al Suprem la defensa del condemnat per desobediència i també exconseller Carles Mundó, l’advocat del qual recorda que actuen d’acord amb l’actitud passiva que aquesta part ha estat mantenint respecte a aquest expedient. En el seu cas la condemna es va produir per desobediència, per la qual cosa només li va suposar inhabilitació i multa.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la defensa dels exconsellers Josep Rull, Jordi Turull i de l’expresident Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez estan valorant la presentació de l’informe, igual com ho fa la de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i de l’exconsellera Dolors Bassa, tots condemnats per sedició.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va rebutjar aquest dimecres la possibilitat de rebre l’indult. «No acceptarem cap humiliació. Ni penediment ni indult», va manifestar.