Poder judicial

Vox recorrerà la reforma del CGPJ davant el Constitucional

  • El PSOE i Unides Podem van aprovar que l’ens no pugui fer nomenaments si està en funcions

Vox recorrerà la reforma del CGPJ davant el Constitucional
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat avui que la seva formació interposarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional contra la reforma exprés «que ha aprovat el PSOE i Podem per assaltar el poder judicial». A través de les xarxes socials, Abascal ha assenyalat que «hi ha una fina línia vermella entre l’Estat democràtic de dret i la tirania», i ha afegit que «avui el govern socialcomunista amb els seus socis separatistes l’ha sobrepassat».

Notícies relacionades

Vox interposarà recurs davant el TC «contra la reforma de la LOPJ que dona un cop al poder judicial», insisteix. La reforma legal que prohibeix al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) aprovar nomenaments si està en funcions, situació en què es troba des del desembre del 2018, entrarà en vigor aquest dimecres, segons publica avui el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El ple del Senat va aprovar el 24 de març de manera definitiva la reforma legal impulsada pel PSOE i Unides Podem perquè el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no pugui fer més nomenaments mentre estigui en funcions.