Casado: «Espanya se’n va a la ruïna i el Govern l’únic que fa és barallar-se entre si»

  • El líder del PP afirma que l’«única vacuna» que funciona contra l’atur és «la competitivitat, la flexibilitat i el reformisme»

Casado: «Espanya se’n va a la ruïna i el Govern l’únic que fa és barallar-se entre si»
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pablo Casado ha aprofitat la sessió de control al Govern per remarcar els continus xocs entre el PSOE i Unides Podem, els dos últims per l’aixecament de la immunitat a Carles Puigdemont i per la distribució del paquet d’11.000 milions d’ajudes a les empreses per fer front a la crisi per la Covid. El líder del PP considera que la pandèmia s’està acarnissant amb Espanya per la «debilitat» de l’Executiu i per no comptar amb el principal partit de l’oposició. «Espanya se’n va a la ruïna i el seu Govern l’únic que fa és barallar-se entre si», ha afirmat. «L’única vacuna que funciona sempre contra el virus de l’atur és la competitivitat, la flexibilitat i el reformisme, però vist això haurem d’administrar-la una vegada més un Govern del PP», ha afegit.

Notícies relacionades

Casado ha lamentat que Sánchez no reaccionés fa ara just un any quan el dirigent conservador li va oferir «un pla de xoc econòmic» per fer front als efectes de la Covid-19 i, ara recentment, rebutgés la idea de crear una agència independent per distribuir els fons europeus (140.000 milions entre ajudes a fons perdut i crèdits).

La gestió de la pandèmia també ha centrat el cara a cara entre la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i la portaveu del grup parlamentari del PP, Cuca Gamarra. La número dos de l’Executiu ha exigit al PP que deixi els titulars i atengui els «matisos», sobretot quant a les conseqüències de la celebració de la manifestació del 8-M del 2020, sobre la qual han tornat a posar el focus tant Gamarra com Casado. «Ve aquí i em fa un míting i jo l’escolto. Però avui no li consentiré amb pacifisme que torni al 8-M, avui 10-M. El 8-M de l’any passat no estàvem amb una pandèmia declarada oficialment per l’Organització Mundial de la Salut. I abans d’entrar en alarma, constitucionalment era la sanitat madrilenya, la que depèn de la seva companya [amb referència a Isabel Díaz Ayuso], la que havia d’elevar l’informe tècnic sobre una manifestació», ha declarat Calvo.