Escàndol per favoritisme

El conseller murcià de Sanitat dimiteix per posar-se la vacuna

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Sanitat de Múrcia, Manuel Villegas, ha presentat la dimissió al president de la regió, Fernando López-Miras, per posar-se la vacuna contra la Covid i incomplir el protocol establert.

Hores abans, Villegas havia assegurat en una roda de premsa que no pensava dimitir i va demanar disculpes «de cor» si algú s’havia sentit ofès. Es dona la circumstància que la setmana passada van saltar diversos casos semblants d’alcaldes socialistes i el secretari general del PP, Teodoro García Egea, havia sigut molt crític amb ells. La direcció del PSOE va suspendre cautelarment la militància de tots els afectats.

Aquest dimarts es va saber que Villegas i treballadors del sistema sanitari, salut pública, epidemiologia i altres treballadors de laboratori i inspecció havien sigut vacunats. L’ordre per subministrar aquests antídots es va establir entre el Govern i les comunitats autònomes i esclar: en la primera fase s’havien d’injectar als usuaris de les residències d’avis i centres de discapacitats, personal sanitari de primera línia, «altre personal sanitari o sociosanitari» i grans dependents no institucionalitzats. L’Executiu regional va decidir pel seu compte vacunar tots els funcionaris i el personal d’administració i serveis que ho van sol·licitar al Servei Murcià de Salut (SMS) i a la conselleria del ram, inclosos el conseller i els seus directius, per considerar-los «essencials» per a la gestió de la pandèmia.

Notícies relacionades

«Soc sanitari de segona línia i pertanyo al grup tres, com marca el Ministeri», havia insistit el conseller, que va defensar que s’havia vacunat més de 400 alts càrrecs i funcionaris de de la Conselleria «que fa onze mesos que treballen per acabar amb la pandèmia» a fi que puguin continuar-ho fent. Villegas és facultatiu especialista de l’àrea de Cardiologia des del 1990 en l’SMS i conseller des del 2017.

La portaveu del Govern murcià, Ana Martínez Vidal, de Ciutadans, amb el qual el PP governa en coalició, va defensar des del primer minut que va saltar la notícia que el protocol és «molt clar» i als consellers no els correspon vacunar-se encara, per la qual cosa va demanar la dimissió de Villegas per un comportament «no admissible» per part dels qui han de ser «exemplars».