Campanya contra la Covid-19

El conseller murcià de Sanitat es disculpa per vacunar-se però no dimiteix

  • Defensa que la decisió es va adoptar «convençuts que era el millor per protegir tot el personal que està treballant de forma incansable en la pandèmia»

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Salut de Múrcia, Manuel Villegas, ha negat que dimiteixi per vacunar-se tant ell com funcionaris i alts càrrecs de la Conselleria i del Servei Murcià de Salut (SMS) perquè la decisió es va adoptar seguint, segons ha dit, el «protocol nacional». El conseller ha aprofitat la roda de premsa que ha convocat per donar explicacions sobre aquest fet per demanar disculpes a qui hagi pogut sentir-se ofès.

En aquest sentit, ha manifestat que la decisió es va adoptar «convençuts que era el millor per protegir tot el personal que està treballant de forma incansable en la pandèmia», i ha explicat que es va convidar a vacunar-se el personal de la Conselleria de Salut perquè «entenem que la seva tasca és necessària en la pandèmia i entrava dins del que marcava el ministeri», mentre ha reafirmat que és una decisió en què creu «fermament».

Segons ha dit, la vacunació del personal de la conselleria i dels alts càrrecs s’ha realitzat «una vegada que s’ha vacunat ja tot el personal que està en primera línia», i prova d’això és que no hi ha hagut voluntat d’«ocultar res, s’ha actuat amb normalitat, no hi ha hagut distincions entre professionals i s’ha fet el que s’havia de fer, sense tractes de favor ni privilegis», ha remarcat. És més, ha aclarit que es va optar precisament per vacunar tota la conselleria per «evitar privilegis, som un equip i tothom és important».

Notícies relacionades

Villegas ha recordat que després del personal que està en la primera línia, el protocol indica que s’ha de vacunar el personal sanitari i sociosanitari, «allà hem englobat tot el personal sanitari sense establir privilegis, com pot ser el personal jurídic que treballa a la conselleria».

No obstant, s’ha posat «a la pell dels que se senten decebuts» i ha demanat disculpes. «Demano disculpes als qui interpretin d’una altra manera el que s’ha fet. El nostre treball ha de ser jutjat i valorat per part de la societat per parar la pandèmia», ha reconegut. També ha reiterat que la seva voluntat no és la de dimitir per aquest fet.