Polèmica amb les vacunacions

El conseller de Múrcia i altres alts càrrecs de la Conselleria de Salut es posen la vacuna contra la Covid

  • La Conselleria de Salut aclareix que les dosis només s’han administrat als membres de l’equip directiu d’aquest departament que són professionals sanitaris i «així ho han sol·licitat»

  • Defensen que l’objectiu prioritari és «evitar brots en qualsevol tipus d’instal·lació sanitària regional que treballa en la gestió de la pandèmia»

El conseller de Múrcia i altres alts càrrecs de la Conselleria de Salut es posen la vacuna contra la Covid
1
Es llegeix en minuts

El conseller de Salut, Manuel Villegas, altres alts càrrecs de la la Conselleria que dirigeix i empleats públics no assistencials han rebut la vacuna contra el coronavirus. Així ho han confirmat des del mateix departament que dirigeix Villegas, que han indicat que a la campanya de vacunació també hi ha el personal propi del Servei Murcià de Salut i de la Conselleria de Salut, així com «tots els professionals del sistema sanitari regional, inclòs Salut Pública, rastrejadors, laboratori, inspecció, etcètera».

«Quant als equips directius, formen part de l’estructura del Servei Murcià de Salut (SMS) i Conselleria, i es vacunen aquells que ho sol·liciten igual que la resta de professionals, com els equips directius de residències», apunten.

Després de la polèmica, la Conselleria de Salut ha explicat en un comunicat que la informació de la vacunació «és personal i confidencial», i ha insistit que l’equip directiu forma «una part essencial» dins de la gestió de la pandèmia.

Només a directius sanitaris

A més, ha especificat que «només s’ha vacunat» aquells càrrecs directius que són sanitaris, com és el cas del titular de la Conselleria, Manuel Villegas, així com a tots els funcionaris i personal de serveis del Servei Murcià de Salut (SMS) i la Conselleria que ho han demanat.

Segons ha pogut saber ‘La Opinión de Murcia’, la vacunació es va portar a terme la setmana passada a l’edifici Habitamia, seu de l’SMS i en què treballen diversos treballadors públics no assistencials entre administratius, auxiliars o personal de Recursos Humans.

«Evitar brots»

Notícies relacionades

Fonts de la Conselleria de Salut defensen que l’objectiu prioritari és «evitar brots en qualsevol tipus d’instal·lació sanitària regional que treballa en la gestió de la pandèmia». «S’han vacunat els membres de l’equip directiu que són sanitaris i que ho han sol·licitat. La informació de vacunació és personal i confidencial», han assegurat.

«Inicialment s’ha fet la priorització de primera línia i posteriorment, i de forma paral·lela, es vacuna la resta de professionals que ho sol·liciten a l’ampliar-se la capacitat de vacunació». Des de Salut asseguren que s’han vacunat «els membres de l’equip directiu que són sanitaris i que ho han sol·licitat» i que la informació de vacunació és «personal i confidencial». Així mateix, assenyalen que «l’equip directiu forma una part essencial dins de la gestió de la pandèmia».