SEGONS ‘EL PAÍS’

El rei emèrit presenta una declaració per regularitzar la seva situació fiscal

Hisenda estudia un escrit de l’advocat del rei emèrit sobre l’ús de targetes amb fons opacs

El rei emèrit presenta una declaració per regularitzar la seva situació fiscal
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Elrei emèrit, Joan Carles I, intenta regularitzar la seva situació fiscal. Segons publica aquest diumenge el diari’El País’, el seu advocat ha presentat davantl’Agència Tributària una declaració en aquest sentit. Ara Hisenda està analitzant l’escrit i en els pròxims dies decidirà si accepta la regularització o sol·licita aclariments i quin és l’import a pagar.

Segons fonts coneixedores del cas citades per ‘El País’, la declaració presentada pel rei emèrit no té relació amb els seus possibles béns a l’estranger, sinó amb l’ús, per part de Joan Carles I i d’alguns dels seus familiars, detargetes bancàries amb fons opacsde l’empresari mexicà Allen Sanginés-Krause. Elcas de l’ús d’aquestes targetes està sent investigat per la Fiscalia del Tribunal Suprem.

L’ús de les targetes es va produir entre el 2016 i el 2018, quan el rei emèrit ja havia abdicat i perdut la immunitat. L’import defraudat superaria els 120.000 euros en alguns exercicis, límit a partir del qual es considera delicte fiscal, castigat amb fins a cinc anys de presó.

Notícies relacionades

PUBLICITAT