Fred a Madrid i entre el Govern i el PP: Sánchez i Casado no se saluden

  • El president i el cap de l’oposició s’eviten abans i després de l’acte que s’ha celebrat en el Congrés per celebrar el 42è aniversari de la Constitució

Fred a Madrid i entre el Govern i el PP: Sánchez i Casado no se saluden
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Quan s’aixecava elvent era difícil no encongir-se. Els cinc graus que feia aquest matí en el centre deMadrid convidaven a quedar-se acasa, tot i que alguns tenien la invitació del Congrés per festejar el42è aniversari de la Constituciói han celebrat tan magne dia a l’aire lliure per evitar els contagis per Covid-19. El protocol ha canviat i, per raons sanitàries, també s’han eliminat les salutacions. I sembla que quan no són ‘obligatòries’ alguns no volen dir-se ni ‘hola’. Això és el que els ha passat al president del Govern, PedroSánchez, i al líder del PP, PabloCasado.

Paradoxal que una de les idees força del discurs que ha pronunciat la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, en aquest acte hagi sigut precisament que els políticsno s’haurien de tractar com a «enemics».

Entre tanta gent, aquest mínim acostament entre els dos podria haver passat desapercebut, tot i que és difícil quan es tracta d'ells dos. Podrien haver-ho fet abans o després de l’al·locució de Batet. Alguns dirigents s’han quedat fins a 30 minuts xerrant a la vorera a l’acabar.

Notícies relacionades

Que la seva relació no passava pel millor moment ja era sabut. Durant els pitjors moments de la pandèmia, la seva comunicació va ser molt pobra i, ara, el líder del PP ja s’havia queixat que va trucar a Moncloa el 26 d’octubreper comunicar-li el que pensava del disseny i la durada del segon estat d’alarma i Sánchez no li va tornar la trucada.

El president ha parlat amb barons del PP

Aquest matí, en canvi, el president del Govern sí que ha anat a saludar i preguntar com va la lluita contra la Covid-19 a diversos presidents autonòmics, entre ells als del PP. Tant Alberto NúñezFeijóo (Galícia) com JuanmaMoreno (Andalusia) i Alfonso Fernández-Mañueco (Castella i Lleó) han comentat amb Sánchez les expectatives davant l’arribada de lavacuna, les conseqüències econòmiques i socials del coronavirus i com dissenyar una estratègia per Nadal que protegeixi els ciutadans. En el partit conservador creuen que Sánchez hauria de cuidar la relació amb el principal partit de l’oposició i hauria de ser «més receptiu» amb Casado. Els dos dirigents estan ara molt distanciats pelbloqueig de la renovació del CGPJi també per les dures crítiques que el PP va llançar a l’Executiu per haver tirat endavant els Pressupostos Generals del 2021 amb elsrecolzaments d’ERC i Bildu.