CIUTADANS

Arrimadas respon a Rivera: «Continuem fent això perquè crec que és el correcte»

L'expresident critica l'estratègia de Ciutadans al negociar amb el Govern de coalició els Pressupostos del 2021

L'actual dirigent dels taronges defensa la seva posició perquè cal entendre «l'excepcionalitat del moment»

zentauroepp55519768 ines arrimadas201021185825

zentauroepp55519768 ines arrimadas201021185825 / DAVID CASTRO

3
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Amb elegància, però el missatge l’hi ha llançat. «Continuem fent això perquè crec que és el correcte i crec que ho agraeixen molt els espanyols», ha afirmat Inés Arrimadas a la cadena SER quan li han fet escoltar el clatellot que dijous li va donar el seu padrí polític i antecessor en la presidència de Ciutadans, Albert Rivera. L’exdirigent català va afirmar en un acte en el qual estava promocionant el seu últim llibre que no entén l’actual estratègia del seu partit de dialogar amb Pedro Sánchez. En els últims dies s’ha sabut que l’Executiu de coalició ha pactat esmenes amb ERC per acontentar-lo amb la política d’immersió i s’ha vist com, a través de Podem, s’aplaudia el recolzament de Bildu als Pressupostos. No va esmentar expressament Arrimadas, però no hi ha dubtes que es referia a ella quan va dir entendre que un pot ser «tenir cintura» a l’hora de negociar certes coses, però que ha «de tenir dignitat». «La dignitat en la vida, quan la perds, no es recupera», va deixar anar.

Després, a Twitter, va assegurar que no es referia a les decisions de l’actual presidenta de Ciutadans. «Saben que jo no aguanto ni un minut donant suport a coses en què no crec [...]  Veig tot el que passa i dic: ‘Ai, per Déu, encara bo que vaig dimitir’. Si he d’aguantar tot això, he d’anar escortat davant els meus votants. Clar, perquè com que els havia dit que no faria tot això, que era un perill, si faig el contrari...», va declarar.

A la ràdio, Arrimadas ha respost que ara, amb Ciutadans asseient-se amb el Govern de coalició del PSOE i Podem per negociar els Pressupostos Generals, «molts ciutadans estan entenent que per fi feia falta un partit que es pogués asseure a dialogar, a negociar, que tingués principis ferms». «Hem entès l’excepcionalitat del moment. En plena pandèmia cal asseure’s», ha afirmat abans de negar qualsevol fissura interna. «És una decisió que vam prendre fa molt temps en l’executiva. Anem a l’una», ha conclòs.

Més tard, en un acte intern del partit que s’ha pogut seguir per Youtube, la presidenta de Ciutadans ha defensat amb més afany la seva estratègia. «Continuarem fent les dues coses: mà estesa per salvar vides i llocs de treball, però implacables quan es violen els valors que han donat origen a aquest partit». «[Sánchez i el seu Govern] Són a temps de rectificar, i nosaltres, que tenim sentit d’estat, considerem que hem de continuar estant en aquesta via moderada, perquè seria bo per a Espanya si Sánchez al final rectifiqués», ha continuat.

A principis de setmana, Arrimadas va avisar Sánchez que per rebre el seu recolzament final als Pressupostos ha de retirar l’esmena a la ‘llei Celáa’ i comprometre’s per escrit que no recolzarà cap referèndum d’independència. 

«Hem entès l’excepcionalitat del moment. En plena pandèmia cal asseure’s»

L’actual presidenta dels taronges va agafar les regnes del partit després que Albert Rivera dimitís per la debacle electoral de novembre del 2019. En les seves dues intervencions d’avui, Arrimadas ha evitat fer referència a què l’enfonsament de Ciutadans es va deure al fet que els seus votants no van entendre el veto que Rivera va posar a Pedro Sánchez després de les generals d’abril, quan els dos partits haurien sumat una còmoda majoria absoluta amb 180 escons i així s’hauria evitat haver de dependre dels independentistes i els nacionalistes. Ella també hi va participar i va defensar aquell veto en aquell moment.

L’exdiputat i exportaveu econòmic de Ciutadans Toni Roldán ha volgut respondre a Rivera a Twitter:

Notícies relacionades

 

Roldán va dimitir dels seus càrrecs a Ciutadans precisament perquè no estava d’acord amb el veto a Sánchez i l’acostament a Vox. Els taronges, després de les municipals i autonòmiques del 2019, van acceptar el recolzament de la ultradreta per entrar en alguns ajuntaments i governs regionals (Madrid, Múrcia i Andalusia). Aquest gir a la dreta i el veto a Sánchez, que va obligar a repetir els comicis, van ser castigats durament a les urnes: de 57 a diputats a l’abril a 10 al novembre.