ENTREVISTA A LA RÀDIO

Casado acusa Sánchez d'utilitzar la pandèmia a Madrid amb finalitats polítiques

Demana temps perquè els tancaments per zones de la setmana passada donin els seus fruits i que compleixi l'«ajuda compromesa»

undefined54283038 madrid  29 07 2020   el l der del pp  pablo casado  durante 200812120220

undefined54283038 madrid 29 07 2020 el l der del pp pablo casado durante 200812120220 / Emilio Naranjo

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Pablo Casado, president del PP, creu que el Govern central està utilitzant amb finalitats polítiques la gestió de la pandèmia de la Comunitat de Madrid. «Tot el que fa Madrid és un escàndol. Al Govern li interessa posar la comunitat de Madrid en el focus», ha afirmat a Onda Cero. Segons el líder dels conservadors, Pedro Sánchez «l’ha agafat el toro» amb la segona onada de la Covid-19 i ha buscat donar «la culpa» a l’Executiu madrileny, encapçalat per Isabel Díaz Ayuso (PP).

Casado creu que de manera «discriminatòria» s’està pressionant Madrid perquè assumeixi unes mesures «sense haver esperat que les de la setmana passada tinguin el seu compliment» i la Moncloa no hagi aportat la seva «ajuda compromesa». El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va insistir diumenge a la nit que Ayuso ha de revisar el tancament de les 45 zones amb restriccions per frenar la propagació del virus. Illa vol que estengui les mesures aprovades «al conjunt de la ciutat de Madrid i a totes les poblacions d’aquesta comunitat que tinguin una incidència acumulada durant els últims 15 dies superior als 500 casos per cada 100.000 habitants».  

El líder dels populars vol que hi hagi el «mateix criteri per a tot Espanya», amb referència a altres comunitats amb zones on se superen també els 500 casos, a més ha insistit que, al no haver-hi policia autonòmica a Madrid, es necessita el recolzament de les forces i cossos de seguretat de l’Estat per garantir les quarantenes, les restriccions a la mobilitat i l’ús de les mascaretes, ha assenyalat. Aquesta ajuda ja arriba avui, ja que 222 agents, entre Policia Nacional i Guàrdia Civil vigilaran les 45 zones confinades perimetralment, com havia reclamat el Govern madrileny.

Notícies relacionades

Segons Casado, Ayuso va pel «camí correcte» i que el «bloqueig total seria ruïnós, fins i tot per a la salut mental». El president del PP ha donat a entendre que el Govern central està demanant el confinament total de la Comunitat, una cosa que no és així i que li ha recordat l’entrevistador. La Moncloa és partidària d’estendre les restriccions que ara es donen a 45 zones als municipis que superin els 500 casos per 100.000 habitants en els últims 15 dies.

Als territoris afectats fins ara està limitada la sortida i entrada, que només es permet per feina, educació o tràmits justificats, els parcs estan tancats, l’aforament és del 50% en la majoria d’activitats, els bars tanquen a les 22.00 i els llocs de culte no poden superar un terç de la seva ocupació.