ACUSACIONS A TWITTER

Onada de solidaritat amb Pisarello després d'un tuit xenòfob de Vox

El diputat d'En Comú Podem havia criticat la trucada del Rei a Lesmes

undefined55055051 10 03 2020 el secretario primero de la mesa del congreso  ge200926181912

undefined55055051 10 03 2020 el secretario primero de la mesa del congreso ge200926181912 / Marta Fernandez - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
ACN

Un  atac xenòfob de Vox  al diputat d' En Comú Podem Gerardo Pisarello  per criticar Felip VI ha aixecat una  allau de solidaritat a les xarxes socials  de polítics i diputats. En un tuit, Pisarello havia recriminat al monarca la trucada al president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, titllant-lo d'un «acte obert i inacceptable de desobediència constitucional».

El partit d'Abascal li ha respost amb duresa: «Quan un estranger que empastifa la bandera i recolza un cop separatista seu a la Mesa del Congrés, el més lògic és que empastifi la Mesa i ataqui el Rei que es va enfrontar al cop. Tot ben lògic, excepte que no l'hàgim tornat a l'Argentina amb una puntada de peu al cul».

«Racisme + 'fake news' + incitació a l'odi i la violència = feixisme», ha assenyalat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. «Tot el recolzament a l'amic Gerardo Pisarello, demòcrata compromès i home de pau. El feixisme és l'amenaça més gran a la democràcia, i és inacceptable que el PP i Cs li obrin la porta de les institucions i s'aliïn amb ells», ha continuat Colau. 

«¡Miserables! Davant l'odi i el racisme, democràcia i fraternitat republicana. Solidaritat antifeixista, sempre. Fent costat, Gerardo Pisarello», ha tuitejat per la seva banda el vicepresident del Govern català i conseller d'Economia, Pere Aragonès.

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, també ha mostrat la seva solidaritat amb Pisarello: «La ideologia de l'odi en la seva màxima expressió. Quan no hi ha arguments polítics hi ha racisme i xenofòbia. Tot el recolzament d'un moro d'esquerres i independentista a un argentí roig i republicà», ha assenyalat El Homrani.

«Tota la solidaritat amb Gerardo Pisarello perquè comparteixo el que diu i perquè tuits com aquest són aliens a la decència política, al respecte, a la intel·ligència i, en darrer terme, a un mínim d'humanitat», ha afegit la diputada i portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs.

«Net de republicans andalusos»

Notícies relacionades

«Quan l'amic Gerardo Pisarello parla de dret i democràcia, el neofranquisme friqui llança el seu odi i xenofòbia sense dissimular», ha apuntat el diputat d'EH Bildu al Congrés, Jon Iñarritu.

El mateix Gerardo Pisarello ha volgut tancar la polèmica amb una resposta al tuit de Vox i ha recordat que és «fill d'un advocat assassinat per fer front a la dictadura de Videla, net de republicans andalusos i pare de dos joves republicans catalans». «Haureu de fer alguna cosa més que bordar i envestir per aconseguir que renunciem a la 'funesta mania de pensar'», ha sentenciat el diputat d'En Comú Podem i membre de la Mesa del Congrés.