PROPOSTA DELS NACIONALISTES

La Mesa del Congrés veta que Sánchez expliqui la marxa de Joan Carles I

Afirma que és «un assumpte aliè» al Govern

GRAF3836 POZUELO DE ALARCÓN (Comunidad de Madrid), 31/8/2019.- El rey Juan Carlos se dirige a los periodistas que esperaban en el centro Quirón Salud Madrid de Pozuelo de Alarcón a su salida del centro tras haber recibido el alta hospitalaria después de haber permanecido ocho días hospitalizado en donde se le practicó hace una semana un triple bypass aortocoronario.EFE/David Fernández

GRAF3836 POZUELO DE ALARCÓN (Comunidad de Madrid), 31/8/2019.- El rey Juan Carlos se dirige a los periodistas que esperaban en el centro Quirón Salud Madrid de Pozuelo de Alarcón a su salida del centro tras haber recibido el alta hospitalaria después de haber permanecido ocho días hospitalizado en donde se le practicó hace una semana un triple bypass aortocoronario.EFE/David Fernández / David Fernandez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La petició d’ERC, EH Bildu, BNG, JxCat i la CUP perquè el president del Govern vagi al Congrés a informar sobre el pla del rei emèrit de sortir d’Espanya ha sigut rebutjada, ja que és un assumpte aliè a l’Executiu.

Així ho ha acordat la Mesa al qualificar la petició que en aquest sentit van registrar els esmentats partits, informa Europa Press.

En realitat, van presentar dues peticions tot just conèixer que Joan Carles tenia previst residir fora d’Espanya en un context en el qual se li pot obrir una investigació per una sèrie de presumptes irregularitats financeres i fiscals.

L’objectiu era conèixer quina informació tenia el Govern al respecte i saber si va recolzar el que qualifiquen d’«operació de fugida».

Petició a Sánchez i Calvo

Una petició es va dirigir a una possible compareixença del president Pedro Sánchez i l’altra a la de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo. En els dos casos en un ple extraordinari de la Cambra.

Notícies relacionades

Perquè aquest ple tingués lloc, en compliment del reglament del Congrés, els grups independentistes van sol·licitar la convocatòria de la Diputació Permanent i la inclusió en la seva ordre del dia dels debats de les dues peticions.

Debats que no tindran lloc perquè la Mesa ha argumentat que són d’«una matèria aliena a la competència» del Govern, és a dir, de la Direcció de l’Estat.