monarquia

Felip VI reprèn la seva agenda a la Zarzuela després de la marxa de Joan Carles I

El Rei rep el canceller de l'Uruguai, Francisco Bustillo

felipe / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El rei Felip VI reprèn aquest dijous la seva agenda institucional al Palau de Zarzuela i rebrà en audiència el ministre de Relacions Exteriors de l’Uruguai, Francisco Bustillo. Serà la primera aparició del monarca després que Joan Carles I comuniqués la decisió de traslladar la seva residència fora d’Espanya.

Bustillo va ser ambaixador de l’Uruguai al nostre país entre els anys 2012 i 2020. Precisament, aquesta setmana la ministra d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, va entregar al Palau de Viana de Madrid la Gran Creu d’Isabel la Catòlica com a reconeixement a aquesta tasca. Al març, Felip VI va viatjar a l’Uruguai per representar Espanya en la presa de possessió del president, José Luis Lacalle Pou.

La recepció de Bustillo es produeix quatre dies després que el Rei Joan Carles I comuniqués la seva decisió d’abandonar el país després de les últimes informacions relacionades amb presumptes donacions de l’Aràbia Saudita no declarades a Hisenda.

Rumb a les Balears

D’altra banda, els Reis, Felip i Letícia i les seves filles, la princesa d’Astúries, Elionor de Borbó, i la Infanta Sofia, viatjaran a Palma de Mallorca aquest cap de setmana del 7 i 8 d’agost i mantindran una agenda intensa a les Balears del 10 al 17 d’aquell mes, que inclou el despatx habitual amb el president del Govern al Palau de Marivent.

Notícies relacionades

En concret, durant aquella setmana, els Reis tenen previst desplaçar-se a les illes que conformen l’arxipèlag per mantenir un contacte directe amb els sectors socials i econòmics més afectats per les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19, seguint així la línia de treball que els ha portat durant tot aquest mes de juliol per les disset comunitats autònomes.

El monarca mantindrà les audiències amb les autoritats autonòmiques i de Mallorca tant a l’Almudaina com al despatx amb el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, al Palau de Marivent. Finalitzada l’estada a Palma, els Reis tenen previst tornar a Madrid.