PEL CORONAVIRUS

Catalunya multarà amb fins a 15.000 euros els 'botellons' al carrer

Les festes de consum d'alcohol col·lectiu a la via pública se sancionaran amb entre 3.001 euros i 15.000 euros

Catalunya multarà amb fins a 15.000 euros els 'botellons' al carrer

MANU MITRU

Es llegeix en minuts

Aquest dimarts la consellera de Presidència i portaveu del GovernMeritxell Budó, ha anunciat, després del Consell Executiu, que avui el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) aprovarà una resolució segons la qual es prohibeixen els ‘botellons’ a Catalunya.  

«Els Departaments de Salut i Interior aprovaran en el Procicat la prohibició a tot el país del consum compartit d’alcohol a la via pública. Ho sancionarem», ha afirmat Budó.

Aquestes festes se sancionaran com a «greus» amb multes d’entre 3.001 euros fins a 15.000 euros. Els municipis hauran de ser els encarregats de vetllar per aquesta prohibició, especialment als carrers i les platges, on se celebren després de l’ordre de tancament de l’oci nocturn. 

Et pot interesar

Aquesta pràctica ja està regulada en algunes ordenances municipals, però segons el Govern no n’hi havia una genèrica, per la qual cosa aquesta dona cobertura a totes les localitats catalanes. «Aquesta resolució ofereix eines per actuar si es produeixen ‘botellons’ i dona cobertura als que no tenien la prohibició explícita», ha afirmat.

Dilluns Torra va assegurar que els ‘botellons’ són un acte d’«insolidaritat» perquè contribueixen a propagar el coronavirus, més encara quan Catalunya es troba en una situació «crítica» amb un alt nombre de contagis per coronavirus, majorment entre persones joves.