comptes públics

El Govern espanyol compta amb ERC per als Pressupostos

«Vull pensar que està en la majoria», afirma Montero després de l'acostament de Cs i el pacte amb el PP al decret de nova normalitat

La ministra espera que els republicans defensin els interessos de Catalunya en els comptes del 2021

undefined48818266 madrid 27 06 2019  politica  homenaje a las victimas de terr200306130058

undefined48818266 madrid 27 06 2019 politica homenaje a las victimas de terr200306130058 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El Govern espanyol continua comptant amb ERC perquè participi en la negociació dels Pressupostos del 2021 malgrat la seva sintonia amb Ciutadans en diverses aprovacions al Congrés i el recolzament del PP, aquest dijous, al decret de nova normalitat. ERC va votar en contra d’aquest paquet de normes que ha de regir Espanya fins que es trobi una vacuna o una teràpia eficaç.

L’Executiu, no obstant, considera que no s’entendria que «una formació d’esquerres no donés recolzament a uns comptes i iniciatives legislatives com les que està promovent el Govern per protegir els més vulnerables», ha declarat la ministra portaveu, María Jesús Montero. En la roda de premsa després del Consell de Ministres, Montero ha comentat que espera que els republicans defensin els interessos de Catalunya en els comptes del 2021. «Vull pensar que ERC sí que està en la majoria i, depenent del que posin sobre la taula, tindrem un ampli espai per dialogar, debatre i perquè els interessos de Catalunya estiguin subratllats en el projecte de comptes públics», ha apuntat.   

Notícies relacionades

Segons la ministra, ERC és un partit que, a més d’independentista, una cosa que el Govern central no comparteix, té «una orientació d’esquerres i de progrés». «Això ens permet tenir punts en comú i és aquí on ens volem trobar», ha afegit.

Montero ha assegurat que l’Executiu publicarà «molt aviat» l’ordre ministerial perquè l’elaboració dels Pressupostos es posi a caminar. En l’ordre ministerial que dona el «tret de sortida» als Pressupostos es dicten les normes per a l’elaboració dels nous comptes i se sol fixar una data límit perquè els ministeris remetin a la Secretaria d’Estat de Pressupostos les propostes de normes de contingut pressupostari.