polèmic relleu

Buch equipara l'informe sobre el 8-M al de l'1-O: «És una situació similar»

El conseller d'Interior ha evitat endinsar-se en la controvèrsia i ha asseverat que es mantindrà «al marge» respecte d'altres administracions

buchok

buchok

1
Es llegeix en minuts
Efe

El conseller d’InteriorMiquel Buch, ha equiparat l’informe sobre les manifestacions del 8-M que la Guàrdia Civil va remetre a un jutjat a la documentació que l’institut armat va elaborar amb la mateixa finalitat sobre el referèndum il·legal de l’1-O: «És una situació similar a la que vam viure l’any 2017». 

Buch així ho ha sostingut en roda de premsa en la qual ha evitat valorar la polèmica entorn de la destitució del coronel en cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid, Diego Pérez de los Cobos, coordinador del dispositiu policial de l’1-O, i el cessament del qual s’ha produït després que es conegués un informe crític de l’institut armat amb la gestió de l’Executiu davant de la manifestació del 8 de març. 

El conseller ha opinat que, «si són certes les informacions periodístiques, tot indica que estem en una situació similar a la que vam viure l’any 2017», quan la Guàrdia Civil va investigar els preparatius del referèndum sobiranista de l’1 d’octubre d’aquell any. 

No obstant, ha evitat endinsar-se en la controvèrsia i ha asseverat que es mantindrà «al marge» respecte d’altres administracions: «Com m’agradaria que fessin els altres amb les nostres quan tenim algun assumpte aquí», ha recalcat. 

Notícies relacionades

De fet, avui mateix les forces independentistes han aprofitat la polèmica pel cessament de Pérez de los Cobos per denunciar que els seus «enganys» i «manipulacions» no venen d’ara sinó que ja va fer el mateix contra els líders del procés. 

L’ex número u de la Guàrdia Civil a Madrid va ser un testimoni clau en el judici contra els líders del procés en el Tribunal Suprem, on va criticar durament l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant l’1-O i la va qualificar d’«insuficient, inadequada i ineficaç».