al congrés dels diputats

JxCat proposa que Puigdemont participi en la Comissió de Reconstrucció

Compareixeria en condició de president del Consell per la República Catalana, però està reclamat per la justícia, i si trepitja terra espanyol serà detingut

La portaveu del PP en aquest grup, Ana Pastor, després de conèixer la proposta, ha declarat que es tracta d'«un afront a l'estat de dret»

zentauroepp52557173 graf9099  perpi  n  francia   29 02 2020   el expresidente d200302194125

zentauroepp52557173 graf9099 perpi n francia 29 02 2020 el expresidente d200302194125 / David Borrat

1
Es llegeix en minuts
Efe

JxCat ha proposat aquest dimarts que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont sigui un dels compareixents en el Grup de Treball sobre el paper de la UE a la sortida de la crisi del coronavirus, grup que forma part de la Comissió del Congrés per a la Reconstrucció.

Així consta en la llista que els diputats del partit independentista, integrats en el Grup Plural del Congrés, presentaran en la sessió d’aquest Grup de Treball prevista per d’aquí unes hores.

La portaveu del PP en la Comissió, Ana Pastor, després de conèixer la proposta, ha declarat que es tracta d’«un afront a l’estat de dret».

Puigdemont compareixeria en condició de president del Consell per la República Catalana, però està reclamat per la justícia, i per això, si trepitgés terra espanyol i les forces de seguretat el localitzessin, seria detingut.

De fet, al ser candidat en les últimes eleccions al Parlament europeu va haver d’assistir a la sessió de la Junta Electoral Central, cosa que té lloc al Congrés dels Diputats. No ho va fer precisament pel risc de ser detingut.

Pastor veu la proposta de JxCat, a més d’un afront a l’estat de dret i a la Constitució, un «absolut despropòsit».

El que estan fent aquests dies els quatre grups de treball que aniran donant forma a la comesa de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica és acordar calendari, àrees d’actuació i compareixents.

El seu objectiu és que acudeixin, a cada grup, una sèrie d’experts, científics o representants de la societat civil perquè donin una visió sobre per on ha de circular la reactivació social i econòmica d’Espanya després de la crisi provocada pel coronavirus.

Notícies relacionades

Pastor critica que la primera personalitat que proposa JxCat sigui un «processat en rebel·lia» i «un fugit de la justícia».

«Que algú pretengui utilitzar les institucions que ha injuriat per fer propaganda ens sembla un afront a tots els espanyols», ha assegurat la portaveu del PP en la Comissió i vicepresidenta segona del Congrés.