MOBILITZACIONS CONTRA EL GOVERN

Un ampli dispositiu policial frena la desena jornada de protestes a Madrid

Les cassolades s'han organitzat en diversos punts de Madrid, com la seu del PSOE

A Alcorcón s'han viscut moments de tensió quan s'han enfrontat dos grups de signe contrari

un amplio dispositivo policial frena el enfrentamiento en alcorcon madrid / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

 La desena jornada d’aquest dimarts de concentracions i cassolades a diferents punts de Madrid ha estat marcat per un ampli dispositiu policial que ha evitat el tancament del carrer Ferraz, seu del PSOE, o l’enfrontament entre grups a la localitat d’Alcorcón.

I és que dia a dia es va apagant el tradicional aplaudiment a les 20.00 hores per als sanitaris que lluiten contra la pandèmia, mentre que les cassolades s’organitzen en diferents punts de la capital.

La jornada d’aquest dimarts ve precedida per l’enfrontament polític amb encreuament de declaracions entre el president de Vox, Santiago Abascal, i el vicepresident segon del Govern i secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

Abascal va fer una crida perquè les cassolades sonin «més que mai» i el Govern escolti el «clamor» dels ciutadans davant una «dictadura camuflada d’alarma».

Iglesias: «No se sap on acaba»

Per la seva part, Iglesias va mostrar la seva preocupació perquè es generalitzi la crispació que ha portat a alguns a manifestar-se davant de casa seva o la del ministre Ábalos, i va alertar: «Això se sap on comença però no on acaba».

Aquest dimarts a Galapagar, un tram del carrer on es troba la casa d’Iglesias i de la ministra Irene Montero, ha sigut tallada al trànsit per agents de la Guàrdia Civil.

Dilluns es va reforçar la seguretat als voltants del xalet, segons informen fonts de l’Institut Armat. Tant aquest dimarts com en els dies precedents les protestes s’han saldat sense incidents a Galapagar.

Un dia més, el carrer de Núñez de Balboa, al districte madrileny de Salamanca, va ser un dels llocs més freqüentats pels manifestants, lloc on es van iniciar les protestes.

Els agents desplegat al lloc van prendre les dades d’un dels representants de Moviment de Resistència, organitzadors de la convocatòria.

No obstant, el passeig de La Habana ha sigut aquest dimarts la zona on s’han reunit més persones, diversos centenars, i entre ells una pancarta amb la bandera d’Espanya i la paraula «llibertat».

L’ampli dispositiu policial ha evitat que davant la seu del PSOE al carrer Ferraz, els manifestants, al voltant de dos centenars, tallessin el trànsit com en els dos dies precedents.

En tot moment, els agents han requerit a aquestes persones que circulessin per les voreres i no es quedessin aturades als voltants de la seu socialista.

En altres zones com Montecarmelo, Sanchinarro, Pinar de Chamartín, Aravaca i en municipis de la perifèria com Arganda, Majadahonda, Las Rozas o Pozuelo, ha regnat la tranquil·litat i ha disminuït el nombre d’assistents respecte a altres jornades.

Altres barris de Madrid han viscut la jornada amb tranquil·litat com la plaça de Colón, Vallecas o Villaverde.

Tensió a Alcorcón

L’únic moment de tensió que s’ha viscut en aquestes manifestacions ha sigut a la localitat d’Alcorcón on hi va hagut un enfrontament verbal entre els membres de la cassolada i un altre grup contrari.

Notícies relacionades

L’Ajuntament d’aquest municipi va decretar el tancament de la plaça dels Príncipes de España, lloc on s’organitza la concentració, per evitar aglomeracions i que no es produïssin confrontacions. No obstant, l’actuació policial va aconseguir evitar que els incidents anessin a més.

En els últims dies aquestes protestes s’han reproduït en altres punts de la geografia espanyola com Toledo, Navarra o Múrcia, on es concentren a la plaça de Santa Catalina portant banderes d’Espanya i amb l’himne de fons, des del cap de setmana passat.