CRISI SANITÀRIA MUNDIAL

Coronavirus: Una setantena d'experts veuen «indispensable» decretar un «confinament total»

Firmen un document en el qual demanen extremar les restriccions perquè preveuen un «col·lapse del sistema sanitari» cap al 25 de març

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 69 experts en salut pública, epidemiologia, infectologia, microbiologia, biologia molecular, dinàmica i propagació d’epidèmies demanen a través d’un document difós pels signants un «confinament total» de la població, que consideren «indispensable» per afrontar el Covid-19. 

Les «simulacions matemàtiques», adverteixen els especialistes, apunten que les mesures actuals del sistema «portaran a un col·lapse del sistema sanitari» al voltant del 25 de març. Assenyalen que, ateses «les projeccions i l’experiència en altres països», resulta «necessari anticipar-se a la situació» i «no és raonable esperar a reaccionar».

Per evitar el col·lapse del sistema sanitari, subratllen, «només existeix l’opció d’intensificar les mesures de confinament i de restricció de la mobilitat».

Entre els experts que firmen el document destaquen representants de centres capdavanters com Bonaventura Clotet, de l’Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol; Manuel de León, de l’Institut de Ciències Matemàtiques (ICMAT-CSIC) i Reial Acadèmia de Ciències; Esteban Domingo Solans, del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa, i Judith Garcia-Aymerich, de l’Institut de Salut Global de Barcelona.

També ressalten Pablo Jarrillo-Herrero, del Massachusetts Institute of Technology, de Boston (EUA); Miguel Ángel Martínez González, de la Universitat de Navarra i la Universitat d’Harvard; Oriol Mitjà, de l’Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol, i Ricard Solé, del Complex Systems Lab de la UPF, de Barcelona.

Centre Nacional de Biotecnologia

Notícies relacionades

Destaca també la gran quantitat d’investigadors, 17 en total, del Centre Nacional de Biotecnologia, a Madrid, institució líder en anàlisi del Covid-19. Entre ells, destaca Cristina Risco Ortiz, directora del Laboratori d’Estructura Cel·lular.

Els signants són d’especialitats molt diferents però totes, d’alguna manera, estan relacionades amb l’estudi del coronavirus.

Temes:

Coronavirus