la gestió del covid-19

Marín i Torra s'enfronten per l'electoralisme durant la crisi del coronavirus

La presidenta de la Diputació de Barcelona acusa el Govern d'estar «fent un inici de campanya electoral»

El president respon a la també alcaldessa de l'Hospitalet que és «en l'últim que pensa»

quim-torra-nuria-marin

quim-torra-nuria-marin

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i el president Quim Torra s’han enfrontat aquest dimarts per les acusacions de la primera sobre la gestió del coronavirus del Govern, que entén que és «un inici de campanya electoral». 

Marín, en una entrevista a Ràdio 4, ha considerat aquest dimarts que s’està fent política davant de la crisi sanitària, en relació amb les discrepàncies de l’Executiu català amb el Govern: «El que hem vist en les últimes 24-48 hores indicia que s’està fent un inici de campanya electoral». A través de Twitter, Torra ha respost a la presidenta de la Diputació de Barcelona que «en l’últim que pensa» és en clau electoral. El president també li ha recordat que ja ha dit que no es presentarà a les eleccions. «Només treballo per la salut i la vida dels nostres conciutadans. Necessitem un gran acord de país pel confinament total del país. Compto amb tu», ha sentenciat Torra.

Treball conjunt

Notícies relacionades

Abans, Marín havia apuntat que la qüestió de la pandèmia «sobrepassa les autonomies i les institucions individuals», i ha demanat que el Govern no faci política perquè al seu judici amb aquesta acció s’està desqualificant. En aquest sentit, Marín ha demanat posar els interessos particulars a un costat i ha emplaçat que els governs demostrin un lideratge correcte: «Espero i confio que la Generalitat faci el que ha de fer: treballar conjuntament amb el Govern».

«Hem de treballar per a l’objectiu, que no és cap altre que vèncer aquest virus i que les persones puguin tenir les millors garanties possibles per saber que estem fent tot el possible perquè les coses funcionin de la millor forma», ha afegit l’alcaldessa socialista. Amb tot, ha afegit que creu que és lògic que hi hagi discrepàncies en moments difícils, però ha cridat a confiar en el Govern de Pedro Sánchez perquè és qui «té tota la informació».