L'afluència al metro de BCN pateix un descens

TMB incrementa el seu servei durant l'hora punta en les línies vermella i blava

Fins a les vuit del matí, el passatge ha baixat un 73%, vuit punts més que ahir

zentauroepp52817141 metro sagrera200317083745

zentauroepp52817141 metro sagrera200317083745 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

Després de les inesperades aglomeracions de dilluns, primer dia laboral després del decret d’estat d’alarma, el metro de Barcelona ha incrementat el servei durant l’hora punta en les dues línies amb més afluència: la vermella (L1) i la blava (L5). Fonts de la companyia asseguren a aquest diari que no han tingut constància d’amuntegaments com els registrats entre les sis i les set del matí de la jornada d’ahir. La demanda ha patit un lleuger descens. Fins a les set del matí el descens ahir era d’un 51%, mentre que avui ha sigut del 56%.

Segons les dades de TMB, la xarxa de metro «està funcionant al 75% de la capacitat d’un laborable».  Fins a les vuit del matí el passatge ha baixat un 73% (ahir havia baixat un 65%). Les mateixes fonts de l’operador valoren «l’esforç de tots», tant del personal com dels passatgers, per evitar que les imatges d’ahir es tornessin a produir i minimitzar així al màxim les possibilitats de contagi. Amb tot, TMB recorda l’obligació de desplaçar-se en transport públic només si és imprescindible i recomana distribuir-se al llarg del tren per evitar acumulacions.

La companyia està avaluant de forma continuada l’evolució del comportament de passatge per «adequar l’oferta a la demanda amb el personal disponible» amb l’objectiu d’aconseguir que els índexs d’ocupació als trens siguin inferiors a un terç de la demanda habitual. 

Imatge d’una de les andanes de la Sagrera, aquest matí a primera hora / ferran nadeu

Suprimida una línia de Ferrocarrils

Notícies relacionades

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha reestructurat el servei de trens, seguint les indicacions rebudes per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). A partir d’avui, el servei en hora punta és del 60% i la resta de la jornada, del 40%, detallen fonts de FGC.  El servei de l’L12 (Reina Elisenda) ha quedat suprimit.

Tots els operadors del transport públic segueixen les instruccions dictades ahir pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per combatre la propagació del coronavirus.