28 d’oct 2020

Anar al contingut

la crisi del coronavirus

Robles sobre el desplegament de l'Exèrcit a Catalunya: «Veurem militars on faci falta»

La ministra de Defensa remarca que els membres de les Forces Armades hi són «per ajudar» i aquest no és «un problema polític ni de competències»

Robles sobre el desplegament de l'Exèrcit a Catalunya: «Veurem militars on faci falta»

JOSE LUIS ROCA

La ministra de Defensa, Margarita Robles, al ser preguntada sobre el possible desplegament de militars a Catalunya per ajudar en la crisi del coronavirus, ha afirmat que seran «on es necessiti», perquè «aquest no és un problema de territori», sinó de salut. «Veurem els militars on faci falta», ha afirmat la ministra aquest dilluns en declaracions a Onda Cero, ja que els membres de les Forces Armades –ha incidit– hi són «per ajudar» i aquest no és «un problema polític ni de competències».

Robles ha afegit que el temps de les crítiques sobre la gestió «serà després», perquè ara «és el moment d’unir esforços», i ha garantit que les Forces Armades actuaran, «com sempre, amb absolut respecte i entrega les persones».

Respecte al fet que el Consell de Ministres d’aquest dissabte, en el qual es va aprovar l’estat d’alarma, s’allargués tot el dia per discrepàncies en el Govern, ha dit que el debat va ser «jurídic la majoria de les vegades» i que «sempre és positiu» que en casos com aquest hi hagi un ampli procés d’«intercanvi d’opinions».