Sánchez, a Casado: «Abandoni la bronca i el catastrofisme»

El líder del PP exigeix al president que «trenqui» amb els independentistes

Dur xoc entre Calvo i Álvarez de Toledo pel diàleg amb Catalunya

sanchez / periodico

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Pedro Sánchez Pablo Casado donen una altra volta de rosca al seu atrinxerament en el desacord que van evidenciar en la seva trobada aquest dilluns a la Moncloa. En la sessió de control al Govern, aquest dimecres, el líder de l’oposició i el president del Govern han tornat al xoc frontal, sense cap aparença d’acostament per afrontar les grans reformes pendents i amb el diàleg territorial com a arma llancívola. 

Casado ha tornat a reclamar al cap de l’Executiu que «trenqui» el diàleg a Catalunya, i que només des d’allà, el PP estarà disposat a recolzar els Pressupostos Generals de l’Estat sense necessitat de recolzar-se en ERC. «Deixi de reservar el diàleg a la minoria radical i assegui’s amb la majoria moderada. És l’única que pot evitar que vostè caigui al buit», ha reivindicat Casado.

«Vostè està en la bronca i la fal·làcia. Li demano que col·labori i abandoni el catastrofisme. Tenim quatre anys de legislatura ¿no se li farà una miqueta llarg estar de bronca quatre anys?», ha respost Sánchez, que ha tornat a demanar a Casado que faci una «oposició lleial». «Vostès ja no són un partit d’Estat», li ha retret. 

Notícies relacionades

La confrontació ha anat en augment en la topada entre la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i la portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo. La dirigent conservadora ha criticat al Govern d’intentar promoure una reforma del Codi Penal ‘ad hominem’, al servei del líder republicà Oriol Junqueras però també, ha afirmat, per salvar el seu Executiu. «Busquen esborrar el delicte de lesa democràcia, busquen l’amnistia dels sediciosos, dels seus còmplices i l’amnistia de vostès. La nació presa nota», ha advertit. 

Calvo ha respost que l’únic discurs que està agitant el PP és «contra Catalunya», malgrat que s’arroguin la categoria de partit constitucionalista. «Decideixin complir la Constitució, renovin el Consell General del Poder Judicial i no el tinguin d’ostatge de la seva confrontació», ha replicat la vicepresidenta.