Iglesias titlla el PP i Vox d'«indignes» per utilitzar la prostitució de menors tutelades a les Balears

Conservadors i ultres retreuen al cap dels morats que no hagin obert una comissió d'investigació i de defensar el Govern de l'arxipèlag

iglesias / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El vicepresident segon, Pablo Iglesias, ha abandonat la serenitat que el va caracteritzar en la primera sessió de control al Congrés per carregar de manera directa contra el PP Vox. El cap dels morats ha explotat contra populars i ultres quan aquests han acusat el Govern d’encobrir la mala gestió de l’Executiu balear en relació amb les menors tutelades que van ser prostituïdes a l’arxipèlag. Un assumpte delicat que, segons Iglesias, estan fent servir políticament: «En aquest tema vostès demostren la seva indignitat».

«El que acabem de veure és molt trist. El grup de la dreta i l’extrema dreta aplaudint ufans mentre vostè riu quan estem parlant de nenes prostituïdes. Crec que és d’allò més repugnant», ha etzibat Iglesias a la diputada conservadora Margarita Prohens, que li havia retret que intentés tapar l’escàndol. «Els responsables d’aquestes nenes és una administració que ha de determinar on hi ha hagut els errors, que es nega a investigar, que vostès protegeixen perquè són d’esquerres, això sí que és polititzar-lo». 

Notícies relacionades

A la pregunta de Prohens, l’ha seguit la de la parlamentària de Vox Mireia Borrás, amb qui Iglesias s’ha mostrat molt més dura: «Crec que els seus votants són molt millors que vostès i que no entendran mai que en un tema com aquest, vostès, intentin treure’n rèdit polític». Una crítica que ha rematat assegurant que utilitzar aquest assumpte és «repugnant, fins i tot per a un feixista». 

L’Església Catòlica

El vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030 ha aprofitat per recordar que està ultimant la llei de protecció de la infància i l’adolescència que portarà al Congrés dels diputats en les pròximes setmanes. Segons ha explicat, la que vol que sigui coneguda com a llei Rhodes, en honor al pianista i activista pels drets de la infància, intentarà protegir tots els nens que hagin patit violacions tant en el si familiar com en el de l’Església Catòlica i «hagin nascut on hagin nascut».