Audiència Nacional

El primogènit dels Pujol nega el cobrament de comissions per Grand Tibidabo

Atribueix l'ingrés en el seu compte cinc dies abans de la venda als beneficis d'un producte financer

Es nega a contestar a les preguntes de les acusacions populars de Podem i Grand Tibidabo

pujol-ferrusola / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l’expresident de la Generalitat del mateix nom, va negar categòricament davant del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, haver cobrat qualsevol tipus de comissió de la venda de la societat Grand Tibidabo, que va fer fallida el desembre de 1999, i els actuals propietaris de la qual li atribueixen un delicte de blanqueig de capitals a través dels comptes a Andorra de la família.

A petició d’aquesta acusació popular, el jutge el va citar per aclarir un ingrés en els seus comptes a Andorra de 8.532.409 pessetes l’1 d’agost de 1991, només sis dies després de la venda de la seu social del Consorci Nacional de Leasing (CNL), origen de la societat Grand Tibidabo, a la Generalitat per 252 milions. El 29 de juliol un xec per valor de 9.365.000 pessetes va ser cobrat per Catalana de Mitjans i Edició SA, vinculada a Joan Anton Sànchez Carreté, assessor fiscal dels Pujol. Un informe policial relaciona els dos ingressos com el cobrament de comissions.

El fill gran del matrimoni Pujol-Ferrusola va desmarcar el seu ingrés de Grand Tibidabo i el va vincular amb els beneficis obtinguts per la venda d’un producte financer que va anomenar làmines financeres, a què ha atribuït els seus ingressos al Principat des que va començar la investigació en contra seu, el 2012.

Pujol Ferrusola es va negar a contestar a preguntes de l’acusació popular que fa Podem i la de Grand Tibidabo, de què s’ocupa el despatx català Miralbell, mentre que la Fiscalia Anticorrupció i l’Advocacia de l’Estat van renunciar a fer-li cap pregunta. L’advocat de l’empresa, Jesús Trillo, presentarà al jutjat les preguntes que tenia preparades per fer-li.

Mantenir acusació 

Notícies relacionades

De la Mata recorda en la seva interlocutòria que la Sala Penal de l’Audiència Nacional ja va decidir mantenir l’acusació que exerceix Grand Tibidabo, «en procés de liquidació, però no liquidada», des d’abans de l’acord de liquidació de l’entitat, de manera que «indiscutiblement es mantenen les capacitats de la part per atendre les situacions i relacions jurídiques pendents», en relació amb els delictes investigats. Per la venda de Grand Tibidabo Javier de la Rosa va ser condemnat a tres anys de presó.

El testimoni citat pel magistrat en relació amb aquesta venda havia mort.