A CATALUNYA, EUSKADI I GALÍCIA

La gestora de Cs ratifica la proposta d'Arrimadas de coalitzar-se amb el PP

«No és un tema de partits. La meva proposta és que anem als tres territoris», afirma la líder interina del partit

GRAF1966. MADRID, 31/01/2020.- La portavoz de Ciudadanos en el Congreso, Inés Arrimadas, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este viernes en el Congreso . EFE/Emilio Naranjo

GRAF1966. MADRID, 31/01/2020.- La portavoz de Ciudadanos en el Congreso, Inés Arrimadas, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este viernes en el Congreso . EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La gestora de Ciutadans ha decidit aquest dimecres avalar la proposta de la líder interina, Inés Arrimadas, de buscar una coalició electoral a tres autonomies: Catalunya, Euskadi i Galícia.

En una entrevista a TVE, Arrimadas ha assegurat hores abans que el seu pla anomenat Millor Units per presentar-se a les eleccions galleguesbasques catalanes ha d’incorporar «necessàriament» referents del centreesquerra que, segons el seu parer, Pedro Sánchez ha deixat abandonat.

El que no ha aclarit Arrimadas és si està disposada a seguir endavant amb aquesta fórmula en el cas de sumar només amb el PP i no poder atreure veus socialdemòcrates, i tampoc si aquesta proposta és un paquet tancat per a les tres comunitats tenint en compte el rebuig del president gallec, Alberto Núñez Feijóo, a presentar-se junts a les eleccions.

«No és un tema de partits. La meva proposta és que anem als tres territoris», ha insistit la portaveu de la formació taronja al Congrés com a mur de contenció «davant del perill imminent del nacionalisme». A més, ha argumentat que, segons algunes enquestes, Feijóo està a un escó de perdre la majoria absoluta perquè governi el BNG.

Encreuament de retrets amb Igea

L’aspirant ha subratllat que Millor Units, que haurà de rebre aquest matí el vistiplau de la gestora, no és la suma de dos partits, sinó que ha de ser un front més ampli i només per a aquestes tres comunitats concretes «amb un risc nacionalista molt evident».

Notícies relacionades

De les crítiques del vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea, per despenjar-se amb aquesta idea ignorant la militància, ha respost que hauria sigut una falta de respecte si ella s’ho hagués callat i l’hagués promogut una vegada elegida presidenta de Cs.

Arran d’aquest encreuament de retrets, ha recordat a Igea que ell va plantejar la ruptura amb el PP a Andalusia sent vicepresident castellanolleonès. D’altra banda, el diputat de Cs Marcos de Quinto ha carregat contra Feijóo a través del seu compte de Twitter per no voler compartir llista electoral a Galícia: «M’ensumo que Feijóo –d’alguna manera– és el PSC del PP. Déu ens lliuri de PSCs a Ciutadans».