eleccions catalanes

Rufián creu que no hi va haver «mala fe» a la Moncloa a l'ajornar la taula de diàleg

rufian / periodico

1
Es llegeix en minuts

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, creu que la Moncloa no va actuar amb «mala fe» en la decisió inicial d’ajornar fins després de les eleccions catalanes la taula de diàleg pactada amb els republicans, que va ser rectificada tan sols unes hores després.

«En van fer una lectura equivocada. Només els faltava informació», ha defensat Rufián en una entrevista a la Cadena SER, recollida per Europa Press, en la qual ha celebrat que es pogués solucionar i que s’hagi respectat un espai de diàleg importantíssim.

Precisament va ser l’enuig d’ERC el que va fer que l’Executiu de Pedro Sánchez rectifiqués la seva actitud inicial i anunciés que finalment sí que es constituiria la taula amb el Govern abans dels comicis.

En una primera nota, l’Executiu manifestava que esperava «poder iniciar l’esmentat diàleg» quan s’haguessin celebrat els comicis a Catalunya i s’hagués constituït un nou Govern, un anunci que ERC no va tardar a denunciar per considerar-ho un incompliment flagrant del seu acord d’investidura amb el PSOE.

«El més negatiu d’això és que ens en vam assabentar per la premsa. Ja era una mala manera de començar», ha apuntat el polític català, que es va reunir aquest dijous amb el mateix Sánchez per traslladar-se el desgrat dels sobiranistes amb la seva decisió.

«Crec que la Moncloa en fa una lectura equivocada i considera que s’ha de posposar tot. Els faltava informació i vam voler ser útils reivindicant els pactes», ha assenyalat.

Notícies relacionades

Amb tot, el portaveu d’ERC ha declinat oferir gaires detalls sobre les hores que van transcórrer entre les dues versions del Govern, perquè això portaria a un bucle en el qual es generaria «moltíssim soroll».

Rufián tampoc ha volgut pronunciar-se sobre els terminis en què s’ha de moure la taula: «Convé recordar que no s’ha constituït perquè els gabinets dels presidents estan parlant. Això ja és positiu, i seria més irresponsable afegir més pressió a això».