MÉS DE DOS ANYS A LA PRESÓ

La presó de Lledoners proposa dos dies de permís per als Jordis

Sànchez i Cuixart compleixen aquest dimarts un quart de la seva condemna

zentauroepp40262031 barcelona 24 09 2017 concentracion de omnium cultural y anc 180113121950

zentauroepp40262031 barcelona 24 09 2017 concentracion de omnium cultural y anc 180113121950 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La junta de tractament de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), ha acordat aquest dimarts una proposta de dos dies de permís per ser fora de la presó per a l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Hores abans, tots dos havien demanat el seu primer permís penitenciari. Era el primer dia que podien fer-ho, a l’haver complert la quarta part de la seva condemna de nou anys de presó per sedició.

Segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció la Víctima de la Conselleria de Justícia, la proposta serà enviada al servei de classificació, que és l’òrgan amb la facultat d’aprovar-la.

141019 sentencia 16 9 / periodico

Fins a 36 dies a l’any

L’expresident de l’ANC i el president d’Òmnium Cultural, classificats en segon grau, poden disposar a partir d’ara de fins a 36 dies a l’any de permís fora del centre, amb un màxim de set dies consecutius (a partir de tres ho ha d’aprovar el jutjat de vigilància penitenciària). En una entrevista a Europa Press, Cuixart va afirmar aquest cap de setmana que no s’acollirà a cap benefici penitenciari, però sí que demanarà permisos, perquè és un «dret» dels presos al qual no renuncia. La junta de tractament ha tingut en compte per fer la proposta no només el compliment de la quarta part de la condemna, sinó la bona conducta i la previsió de retorn al centre.

Notícies relacionades

L’advocat de Sànchez, Jordi Pina, ja va anunciar la setmana passada que demanarien el seu primer permís aquest dimarts. El lletrat va dir que si Sànchez obté un permís penitenciari, prioritzarà passar el temps amb la seva família, i va expressar el seu «respecte» per tota la gent que el recolza.

La petició arriba després que la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Conselleria de Justícia de la Generalitat ratifiqués dijous passat la classificació de segon grau, el règim ordinari de privació de llibertat, per a tots els condemnats pel procés sobiranista.