DURES CRÍTIQUES

FAES, sobre Sánchez: «És la mentida. Manca de límits en l'engany»

La Fundación para el Análisis y los Estudios Sociales, que presideix José María Aznar, recomana al PP una oposició ferma i moderada davant l'«extremisme» del nou Govern

aznar

aznar

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Fundación para el Análisis y los Estudios Sociales (FAES), que presideix José María Aznar, ha apostat per una oposició «amb la profunda fermesa de la moderació» davant l’«extremisme» en el qual considera instal·lat el Govern de Pedro Sánchez.

En una nota editorial, aquesta fundació critica el Govern de coalició, del qual assegura que «no és progressista», sinó només una unió «basada en l’interès personal de Sánchez i Iglesias» per intentar tapar els seus «fracassos electorals».

I afegeix que aquest Executiu està basat en «la mentida personificada» en el mateix Sánchez, que, segons FAES, ha demostrat «mancar de límits en l’engany i creu que la política és un exercici audaç de manipulació».

Oposició difícil

Per això, adverteix que el paper d’oposició que té el PP en aquestes circumstàncies «no és petit ni és fàcil», perquè serà «qualificada de crispativa», tot i que creu que amb «honradesa intel·lectual» no es pot dir això, tenint en compte les companyies de Sánchez per governar.

Així, assegura que l’oposició haurà de «confiar» en la majoria de la societat espanyola i adreçar-s’hi «amb la profunda fermesa de la moderació davant l’extremisme en el qual radica i que alimenta a aquest Govern».

«Terrorisme i colpisme independentista»

Per FAES, recolzen aquest Executiu «els que han protagonitzat les agressions més greus» al sistema democràtic, entre els quals cita el terrorisme etarra, a través de Bildu, i el «colpisme independentista» recolza el president del Govern, Pedro Sánchez, «amb un penat per sedició i malversació».

Notícies relacionades

I afegeix que aquest Executiu està basat en «la mentida personificada» en el mateix Sánchez, que, segons FAES, ha demostrat «mancar de límits en l’engany i creu que la política és un exercici audaç de manipulació».

«Aquest Govern, i el mateix Sánchez, és possible perquè l’esquerra espanyola, començant pel Partit Socialista, ha fet una esmena a la totalitat a la Transició i al pacte constitucional», segons la fundació que presideix José María Aznar.