RESSACA DEL CLÀSSIC

L'acció frustrada de Tsunami: pancartes amb drons sobre el Camp Nou

La plataforma no va poder dur a terme el seu pla perquè els Mossos van interceptar els aparells

El col·lectiu independentista carrega contra la directiva del Barça: «Té un problema»

undefined51431447 cartells amb el lema  spain  sit and talk  del tsunami democ191218203032

undefined51431447 cartells amb el lema spain sit and talk del tsunami democ191218203032 / Reuters

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tsunami Democràtic ha revelat la «gran acció» que preparava amb motiu del clàssic Barça-Madrid i que, al final, no va poder dur a terme. Es tractava de desplegar dues pancartes gegants transportades per drons sobre el Camp Nou. Així ho ha explicat la plataforma independentista en una entrevista a Catalunya Ràdio. Els Mossos, que van desplegar un important dispositiu de seguretat, van aconseguir interceptar els aparells.

A l’entrevista, Tsunami detalla que tenien dues pancartes; una, amb el lema ‘Spain, sit and talk’, i una altra amb un missatge que denunciava la repressió contra el desig de part dels catalans d’exercir el dret a l’autodeterminació. La presència d’aquests missatges a l’estadi,  passejats per drons, hauria suposat la suspensió del partit i visibilitzat la seva protesta, apunten.

La plataforma, que ja ahir a la nit reconeixia que «la gran acció no ha tingut èxit», ha afirmat que ha après dels errors i considera que «la reivindicació va per llarg i el procés d’aprenentatge és essencial».

«El Barça té un problema»

Notícies relacionades

Tsunami aprofita per carregar contra la directiva del FC Barcelona per impedir que mostressin la seva pancarta ‘Sit and talk’ a l’estadi i acusa l’equip que presideix Josep Maria Bartomeu de «tenir un problema». «Al Barça se li va demanar públicament que s’impliqués en fer visible el missatge ‘Spain, sit and talk’. Si la directiva d’una entitat tan gran, amb un compromís històric amb la democràcia, no és capaç d’assumir un missatge transtransversal i fins i tot ‘tou’, té un problema, i el tenen els seus socis i propietaris». 

La plataforma, que insisteix a mantenir el seu anonimat, no descarta noves accions. Preguntats què seria necessari per deixar les reivindicacions, apunten a «una negociació sobre el dretd’autodeterminació, la llibertat dels presos, exiliats i represaliats i el ple exercici de drets fonamentals». I respecte a la investidura de Pedro Sánchez, avisa: «Si el pacte d’investidura no assegura de manera efectiva la negociació sobre l’autodeterminació, la llibertat de presos, exiliats i represaliats i l’exercici de drets fonamentals, Tsunami no pararà».