entrevista a catalunya ràdio

Torra avala la protesta a la frontera i planta cara a Foment

El president replica a la patronal que «a qui ha de demanar» que acabi el conflicte català és «al president del Govern central»

zentauroepp50049160 barcelona 25 09 2019 quim torra en el debate de pol tica gen191107110423

zentauroepp50049160 barcelona 25 09 2019 quim torra en el debate de pol tica gen191107110423 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de la GeneralitatQuim Torra, ha dit que respecta el tall a la frontera de la Jonquera (Alt Empordà) perquè «aquest país defensa el dret a la protesta» i ha replicat a Foment del Treball que «a qui ha de demanar» que acabi el conflicte català és «al president del Govern central», Pedro Sánchez.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Torra ha afirmat que li saben greu «greu» les repercussions econòmiques del tall de l’autopista, de més de 24 hores ara per ara, organitzat per la plataforma Tsunami Democràtic, però «aquest país defensa el dret a la protesta». Després que Foment del Treball hagi emplaçat el Govern a restablir la normalitat a la frontera amb França, Torra ha replicat a la patronal que no «s’equivoqui d’interlocutor».

«A qui Foment ha de demanar que el conflicte acabi és al president del Govern espanyol; que truqui a Pedro Sánchez i li digui que ha de parlar amb el president de la Generalitat», ha subratllat, després d’assegurar que desconeix els plans de Tsunami Democràtic. Ha recordat, en aquest sentit, que aquest dilluns passat va tornar a trucar a la Moncloa i Sánchez no es va posar al telèfon: «Aquest menyspreu a mi em sembla impropi d’un governant europeu i em sembla d’una irresponsabilitat i una deixadesa de funcions inexplicable», ha afirmat. 

L’abstenció a Sánchez

Notícies relacionades

Torra ha remarcat que JxCat estudiarà una possible abstenció al candidat del PSOE, Pedro Sánchez, si s’estableix un diàleg «seriós» en el qual es pugui parlar «de tot, sense condicions», incloent-hi el dret a l’autodeterminació.

Al president li han preguntat si JxCat podria moure’s del seu anterior ‘no’ a Pedro Sánchez a l’abstenció, en el cas que el líder del PSOE arribés a un acord amb Unides Podem i Més País. «Si és a canvi de res, per descomptat que no», ha remarcat el president català, que en tot cas ha afegit que si s’obrís un diàleg «seriós» en el qual es pogués «parlar de tot sense condicions», incloent-hi «el dret a l’autodeterminació», la seva formació ho «estudiarà i decidirà», ha afegit. En tot cas, ha remarcat que hauria de ser un diàleg seriós i no només «fer-se fotos»: «Prou, la ciutadania no vol que ens fem més fotos», ha afegit.