CITA DEL 10-N A CATALUNYA

Rivera exigeix a Sánchez que garanteixi el vot davant de les protestes dels independentistes

El líder de Ciutadans calcula que es podria emportar 20 escons més amb només un 2% més de participació

GRAF3184. MADRID, 02/10/2019.- El presidente de Ciudadanos, Albert Rivera, realiza declaraciones antes de reunirse con cargos y diputados de Ciudadanos en la Asamblea de Madrid.- EFE/David Fernández

GRAF3184. MADRID, 02/10/2019.- El presidente de Ciudadanos, Albert Rivera, realiza declaraciones antes de reunirse con cargos y diputados de Ciudadanos en la Asamblea de Madrid.- EFE/David Fernández / David Fernandez (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha exigit aquest dimecres al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que garanteixi el dret a vot a tot Espanya, davant de l’amenaça de protestes independentistes en col·legis electorals aquest diumenge.

En aquest sentit, el líder de Cs ha responsabilitzat Pedro Sánchez a l’hora de protegir el dret a sufragi a tot Espanya. «Ha de protegir el vot de tots els espanyols. Si a Espanya es boicotegen les eleccions, tenim un problema clar dedemocràciai el responsable és el Govern», ha insistit.

Rivera ha recalcat que el vot «és el més sagrat» i és «la munició dels demòcrates». «Ens la juguem diumenge», ha avisat, mentre ha reiterat que al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, li paguen perquè «s’encarregui de tenir tota la informació» per saber si hi ha plans de sabotejar els comicis.

Amb tot, ha censurat la posició del Govern central respecte a la crisi catalana, acusant-lo de falta de consciència amb l’assumpte. «El Govern diu que no passa res, això em preocupa, perquè si hi estigués conscienciat, posaria els mitjans,» ha subratllat.

«Un Govern que nega els problemes és difícil que solucioni els problemes», ha reiterat, alhora que ha apuntat que això es pot deure al fet que l’Executiu és «ignorant» o que el PSOE busca pactar amb independentistes.

Càlcul electoral

Rivera ha enviat un missatge als electors que dubten entrel’abstenció  o votar Ciutadans i ha assenyalat que el seu partit pot obtenir 20 escons més, amb un 2% més de vot en les eleccions de diumenge. En aquest sentit, ha apel·lat als votants socialistes que estan preocupats amb la situació a Catalunya. [Últimes notícies de les eleccions generals i de Catalunya | Directe]

A quatre dies dels comicis, Rivera ha alertat que l’abstenció beneficia Pedro Sánchezi ha insistit que en llocs comCatalunyala poca participació sempre ha afavorit les formacionsnacionalistes, per això ha cridat a la participació perquè els partits «assenyats i moderats» tinguin influència i el Govern no estigui «en mans de Quim Torra».

Així, ha apel·lat els votants socialistes moderats que els preocupa l’esdevenir de Catalunya i desconfien dels pactes de Sánchez, perquè «optin per la moderació». «No optin per entregar el vot a Sánchez perquè pacti amb independentistes», ha remarcat.

Pressupostos per a Espanya

En una entrevista a la COPE, ha insistit que, d’acord amb els seus comptes, el PP i Ciutadanspoden sumaren les eleccions de diumenge. Alhora ha assenyalat que, en el cas que guanyi Pedro Sánchez, l’oposició ha de tenir unpaper importanti que «totes les lleis» passin per les seves mans.

A més, ha posat de relleu que els Pressupostosno depenguin de Podemo la unitat territorial de partits independentistes. «S’han de buscar fórmules perquè el país es posi en marxa», ha recalcat.

«No tinc afecció a la butaca»

Notícies relacionades

D’altra banda, preguntat per la seva continuïtat com a líder de Ciutadans si obté un mal resultat, ha assenyalat que «no té afecció a la butaca», però recalcant que ara no pensa en una possible dimissió. «Els que em coneixen ho saben, no em vaig ficar en política per tenir un escó, ni per ser ministre. Quan hem negociat governs mai han sentit parlar del Ministeri o Vicepresidència que em demano, i me l’han ofert i no l’he volgut», ha assenyalat.

Segons ha defensat,no s’ho plantejaperquè ara mateix «està jugant el partit», amb referència a la campanya i les eleccions de diumenge. «Asseguro que no tinccap afecció a la butaca, l’única afecció és a Espanya i serviré al país sempre que ho vulguin els militants de Ciutadans i els espanyols», ha al·legat, insistint que vol «ser part de la solució» per a Espanya.