cinc mossos ferits

27 detinguts en els aldarulls d'aquest dijous

En llibertat deu arrestats als quals se'ls prohibeix participar en qualsevol manifestació

zentauroepp50449856 mas contenedores191018000034

zentauroepp50449856 mas contenedores191018000034 / Ferran Nadeu

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El jutge ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a dos dels detinguts pels disturbis de les últimes nits a Barcelona. Els jutjats de guàrdia de Barcelona números 1 i 3 han rebut aquest divendres 27 detinguts en relació amb diferents incidents. Ja són nou els empresonats.

Per a dos dels detinguts, s’ha decretat presó sense fiança, mentre que per a la resta s’ha acordat la llibertat provisional amb mesures cautelars. Entre les quals, la prohibició de participar en qualsevol manifestació. Les causes contra ells estan obertes per delictes com desordres públics, danys, atemptat a agent a l’autoritat i manifestació il·lícita.

Set han sigut detinguts a Tarragona, 4 a Barcelona i 4 a Girona, segons fonts dels Mossos d’Esquadra. La resta se les ha arrestat a la Regió Policial Metropolitana Nord (1) i a la Regió Policial Central (1).

Als deu detinguts que han quedat en llibertat se’ls han imposat mesures cautelars com l’obligació de personar-se al jutjat periòdicament, la retirada del passaport, la prohibició de sortir del país, la prohibició de participar en qualsevol manifestació o concentració durant el temps de tramitació de la causa a Catalunya.

19 detinguts a Catalunya

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van detenir dijous a la nit 19 persones a Catalunya durant la quarta jornada d’aldarulls, en què, a més, van resultar ferits cinc agents de la policia catalana a Barcelona. Retrat dels detinguts: així són els violents.

Segons informen els Mossos aquest divendres, el nombre total de detinguts a Catalunya és de dinou persones: quatre a Barcelona, cinc a Girona, dos a Lleida, dos a la zona central i sis a Tarragona. De les sis persones arrestades a Tarragona, tres van ser detingudes pels Mossos, dos per la Policia Nacional i l’altra per la Guàrdia Urbana d’aquesta ciutat. [Directe: totes les novetats]

Les dinou persones han sigut detingudes per desordres públics i per «atemptat a agents de l’autoritat», a l’espera que passin a disposició judicial.

Barricades a l’Eixample

L’Eixample de Barcelona va ser escenari dijous de violents disturbis, que van començar quan radicals independentistes i d’extrema dreta es van enfrontar entre ells i van culminar amb nous actes de guerrilla urbana d’independentistes contra els Mossos d’Esquadra.

A les barricades, fogueres i crema de mobiliari urbà i objectes de terrasses i comerços, s’hi van sumar com a mínim, tres agressions, dos de grups d’extrema dreta a joves independentistes, i una altra en la qual la víctima va ser, pel que sembla, un jove d’extrema dreta.

Pallissa ultra

La primera agressió va tenir lloc a la confluència dels carrers Balmes i Rosselló, on un manifestant independentista va rebre una pallissa per partd’ultradretans que portaven pals i bats, un incident que ha sigut confirmat pels Mossos i que ha sigut gravat per diverses persones i s’ha difós àmpliament a les xarxes socials.

A més d’aquesta agressió, com a mínim un altre jove independentista va ser colpejat per extremistes de signe contrari al carrer Enric Granados amb Mallorca, segons ha pogut comprovar Efe.

D’altra banda, a Twitter s’han difós altres vídeos en què apareix un jove, pel que sembla d’extrema dreta, que és apallissat i colpejat per diverses desenes de persones que li causen una bretxa al cap. 

Menys ferits 

Notícies relacionades

En total, les protestes han acabat amb 42 ferits que van ser atesos pel Sistema Català d’Emergències (SEM). La majoria de les assistències es van produir a Barcelona i, en concret, al districte de l’Eixample, on el SEM va fer 16 altes in situ i 20 trasllats.

El balanç de ferits d’aquesta jornada va ser menor al dels últims dies: dimecres hi va haver 96 ferits i, dimarts 72.