DISPOSITIU DE LES FORCES DE SEGURETAT

El Govern envia 300 antiavalots més a Catalunya

Els Mossos també es reforçaran de cara a la vaga de divendres, treballant jornades de 12 hores

zentauroepp50429162 imatge d un policia d esquena amb la gran via tallada pels e191016173312

zentauroepp50429162 imatge d un policia d esquena amb la gran via tallada pels e191016173312 / Elisenda Rosanas

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

El Ministeri de l’Interior ha ordenat l’enviament de vuit grups més d’antiavalots de la Policia Nacional a Catalunya, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO.

Els gairebé 300 agents se sumaran als més de 1.800 policies i guàrdies civils ja desplaçats per reforçar el dispositiu de seguretat i facilitar el relleu i descans dels agents que ja hi estan participant des que es va conèixer la sentència del procés.

Està previst que aquest dijous comencin a arribar quatre grupsde la UIP (Unitat d’Intervenció Policial), dos procedents de Madrid i dos de València. Cada un d’aquests grups està format per 50 agents, però atesa l’escassetat de personal com a conseqüència de baixes, vacances i altres motius, el nombre de policies que viatjaran a Catalunya serà una mica més petit.

A més, també se sumaran al dispositiu de seguretat quatre grups de la UPR (Unitat de Prevenció i Reacció), integrats per 30 agents cada un, que tampoc es desplaçaran en la seva totalitat.

Dispositiu previ

El Govern central amplia així el dispositiu de seguretat a Catalunya després dels últims aldarulls «per garantir la seguretat i l’exercici dels drets dels ciutadans» en el pla que es va dissenyar per fer front als esdeveniments que es poguessin produir en els dies posteriors a la publicació de la sentència del procés.

Amb aquesta mesura «es pretén aconseguir més seguretat en la gestió de les mobilitzacions», assenyalen fonts d’Interior. Tot això es farà en «total» coordinació amb els Mossos d’Esquadra, tal com s’ha anat fent fins ara, han afegit.

Jornades de 12 hores per als Mossos

Els Mossos també es reforçaran per fer front als disturbis. El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha ordenat aquest dimecres la «màxima activació» dels agents del cos durant divendres –coincidint amb la vaga general–, dissabte i diumenge d’aquesta setmana.

Notícies relacionades

En un comunicat al cos, Sallent ha dit que les unitats dels Mossos «hauran de modificar la seva planificació per adequar-se a un escenari de màxima activació».

A partir de divendres, els agents passaran de treballar en els seus horaris habituals a treballar jornades de 12 hores, després que a Catalunya s’hagin produït disturbis les últimes dues jornades.