després de la sentència del judici del procés

Interior deixa els antiavalots a Catalunya fins a l'1-N

El ministeri suspèn els seus permisos i les vacances almenys fins a final de mes

zentauroepp50411840 barcelona 14 10 2019 sentencia del proces tsunami democratic191015145646

zentauroepp50411840 barcelona 14 10 2019 sentencia del proces tsunami democratic191015145646 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

El Ministeri de l’Interior deixarà elsantiavalots a Catalunya fins almenys l’1 de novembre, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. [Seguiu les últimes notícies després de la sentència del procés en directe.] 

L’ordre, difosa en una circular firmada pel director general de la Guàrdia Civil Félix Azón, a qui ha accedit aquest diari, respon a la necessitat d’«augmentar la capacitat operativa i de resposta de les unitats de reserva» després de la publicació de la sentència del procés i pretén «garantir la seguretat ciutadana i el lliure exercici dels drets i llibertats». 

Només permisos indispensables

El Departament de Fernando Grande-Marlaska amplia així la missió del dispositiu de guàrdies civils i policies (uns 1.800 agents) desplaçats a Catalunya. Les noves instruccions amplien la seva estada i suspenen vacances i permisos dels agents de moment fins al 31 d’octubre, una setmana més del previst inicialment, tot i que la mesura podria ser prorrogada més enllà d’aquell termini «si les circumstàncies ho requereixen».

Segons recull la circular de l’Institut Armat, els agents només podran acollir-se a permisos «absolutament indispensables i degudament justificats o que haguessin sigut concedits anteriorment», tot i que afegeix que «s’establiran compensacions econòmiques per gratificar les vicissituds d’aquest servei».

El Tsunami Democràtic, investigat

Notícies relacionades

Els plans d’Interior es coneixen just el mateix dia en què el ministre en funcions admetés que el Govern central investiga qui són els responsables de l’intent de bloqueig de l’aeroport del Prat aquest dilluns, una protesta en què van participar, segons càlculs del Ministeri de l’Interior, unes 10.000 persones.

En concret, l’Executiu està estudiant quines persones hi ha rere les organitzacions que van convocar l’acte, principalment la de Tsunami Democràtic com a promotor de les protestes.