REACCIONS A LA SENTÈNCIA

Carreteres i vies tallades ara a Barcelona i resta de Catalunya per la vaga general

L'estació de Renfe de Passeig de Gràcia tancarà aquesta tarda a les 17.00 hores fins demà

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya viu aquest divendres una jornada de vaga general que ha tingut un seguiment important. Aquí anem detallant les accions que es duen a terme a Barcelona i la resta de Catalunya, com talls de carreteres, manifestacions o ocupacions d’infraestructuresestratègiques.  [Seguiu les últimes notícies després de la sentència del procés en directe.] 

Durant tota la tarda ha discorregut la gran manifestació de les Marxes per la Llibertat i a les 18.00 hores estava convocada una acampada popular «indefinida» «indefinida» a la Gran Via amb passeig de Gràcia, segons han comunicat a través dels seus canals els CDR.

Talls a Barcelona

Són nombrosos els talls a la via de la capital catalana. Tots els carrers de l’Eixample estan afectats, en un quadrat que va de la Gran Via, tallada per la Monumental, a l’altre extrem, pel carrer de Vilamarí, fins a la Diagonal i Lepant. 

Tallat el passeig de Sant Joan per disturbis, ronda de Sant Pere, Ali Bei, Tetuan, passeig de Lluís Companys, Roger de Flor, Arc de Triomf. Ja estava tallat el passeig de Lluís Companys per la presència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El passeig de Gràcia continua tallat després de la manifestació. Hi pot haver talls en carrers verticals per les destrosses dels dies anteriors. 

La Diagonal i les rondes de Dalt i Litoral tornen a estar obertes des de les 21.30 hores.

Reoberta la Meridiana en dos carrils, des de les 21.30 hores.

Està tallada tota la Via Laietana i els voltants de la plaça Urquinaona i plaça Catalunya per disturbis. I hi ha avís especial de no acostar-se a la zona.

Talls a Rodalies i tancament de Passeig de Gràcia

Hi ha serveis mínims per la vaga. Circula el 33% dels trens de Rodalies.

L’estació de Passeig de Gràcia està tancada, fins demà, per la manifestació independentistes que sortirà a les 18.00 h dels Jardinets de Gràcia. Els trens no pararan en aquesta estació, que es mantindrà tancada tant d’entrada com de sortida de viatgers.  

Recomanacions: viatgers R-2 nord i R-11: a Clot Aragó o Sants. Viatgers R-2 sud, R-13, R-14, R-15 i R-16: cap a l’Estació de França o Sants. En cap cas es recomana anar a Plaça de Catalunya, que ha de rebre tots els viatgers de l’R-1, R-3, R-4 de Rodalies de Catalunya.

A les 13.20 hores s’ha recuperat el servei de les línies R-1 i RG-1: 

Metro, autobusos i tramvia

La Generalitat ha decretat uns serveis mínims en els transports de TMB –inclosos metro, autobusos i tramvies de Barcelona– i els Ferrocarrils de la Generalitat del 50% en les hores punta (de 6.30 a 9.30 i de 17.00 a 20.00 hores) i del 25% en la resta del dia. En el cas de Renfe, els serveis mínims seran del 33% dels trens durant tot el dia. Consulteu aquí les afectacions en el transport. 

Recordem que l’accés a lalínia 5 des de l’estació de Santsestà tallat, s’ha de fer des de l’accés del carrer.

Tancats els accessos de la Línia 3 a Passeig de Gràcia per manifestació. I tancadal’estació d’Urquinaona de les línies 1 i 4, on no paren els trens. I a les 22.30 hores han tancat les estacions del metro de Plaça Catalunya (L-1 i L-3) i la d’Universitat (L-1 i L-2).

El metro registra entre un 40% i un 50% menys d’usuaris, segons TMB, que divendres passat.

A Ferrocarrils de la Generalitat, hi ha serveis mínims en hora punta del 50% dels trens i, a partir de les 20.00 hores, del 25%.

Carreteres tallades

L’accés a Andorra, que estava tallat a la rotonda de La Seu d’Urgell, ha quedat obert després de 12 hores d’interrupció. 

Ales 22.40estan tallades per protestes:

AP-7: a La Jonquera i L’Ampolla

C-12: a Tortosa

L’aeroport de Barcelona

L’activitat de l’aeroport de Barcelona es desenvolupa amb normalitat aquest dia de vaga general. L’Ajuntament de Barcelona recomana anar-hi amb el metro (L-9 Sud), no per carretera. 

Notícies relacionades

Els serveis de facturació, ‘handling’ i d’altres funcionen correctament. Segons el Ministeri d’Interior, del total de 1044 vols se n’han cancel·lat 58, tots a Barcelona. Ni a Girona ni a Reus, segons Interior, hi han hagut cancel·lacions.

Aerolínies ha fet cancel·lacions preventives, com Vueling, que per aquest divendres va cancel·lar un total de 36 vols, dels quals 18 tenen origen a l’aeroport de Barcelona i els 18 restants hi tenen destinació. 

  • Seguiu tota l’actualitat política en el canal de Telegram d’EL PERIÓDICO
zentauroepp50458404 columna gran via191018132804

zentauroepp50458404 columna gran via191018132804 / ELISENDA PONS