09 jul 2020

Anar al contingut

CAMÍ DE LES URNES

El candidat d'Errejón a Barcelona votaria 'no' en un referèndum

Roger Pascual Miguel Ángel Rodríguez

El candidat d'Errejón a Barcelona votaria 'no' en un referèndum

Juan Antonio Geraldes, candidat de Més País a Barcelona, ha volgut deixar clar que és partidari del dret a decidir, però que votaria ’no’ en un referèndum. Volia, d’aquesta manera, tallar de soca-rel les suspicàcies que havia generat l’aposta d’Íñigo Errejón per a la seva candidatura catalana. Jove politòleg de perfil poc conegut, havia anat en les últimes municipals com a número dos de la llista de Guanyem Sant Boi, per la qual cosa alguns mitjans ja l’han volgut vincular a l’independentisme. Així doncs, Geraldes ha volgut sortir al pas aclarint a Twitter quina és la seva posició sobre la qüestió catalana.

Errejón ja va haver de fintar en una entrevista a Tele 5 dimarts una pregunta sobre aquest flanc. El polític madrileny va defensar que Guanyem Sant Boi (integrada per la CUP, Sobiranistes, Som Alternativa i Moviment d’Esquerres) era una candidatura municipalista que «anteposava els temes socials». 

«La meva posició respecte a la qüestió nacional és la d’una relació entre iguals, és a dir, una federació», ha explicat Geraldes, en un fil en què ha sentenciat que davant de la pregunta de què votaria en un referèndum la seva resposta «és clarament no». «M’agradaria que Més País contribuís a crear un altre projecte d’Espanya i l’espanyolitat, des d’una perspectiva progressista i respectant les diferències entre els diferents pobles d’Espanya», ha afegit.

L’actitud de Geraldes entronca amb l’aposta que fins ara sempre ha fet Errejón i també els comuns d’Ada Colau sobre la qüestió catalana, apostant per la plurinacionalitat i el dret a decidir.

Xavier Domènech, Ada Colau i Íñigo Errejón defensen el referèndum després del míting a Palma, aquest dijous.