Errejón esquiva el passat del seu candidat per Barcelona a Guanyem

El polític madrileny resta importància a l'assumpte: «Va estar en una candidatura municipalista»

Demana a Sánchez i Iglesias deixar de banda els insults, perquè després del 10-N es necessitaran

errejon

errejon

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Íñigo Errejón té candidat per presentar-se per Barcelona, Juan Antonio Geraldes, que fa tot just uns mesos anava com a número dos en la llista de Guanyem Sant Boi. En tan sols mig any ha passat d’estar lluitant per un lloc en un ajuntament a entrar en la batalla per un escó al Congrés. Errejón ha preferit esquivar el pas del seu cap de llista per Guanyem, coalició de sectors de la CUP i dels sobiranistes: «Va estar en una candidatura municipalista». 

Juanan, com el coneixen en el seu cercle, està inscrit encara a Catalunya en Comú i és exmilitant de base de Comunistes. Així, quan han preguntat a Errejón pel fet que el seu partit es digui Més País i té dirigents sobiranistes, el polític madrileny ha fintat l’assumpte defensant Geraldes com algú que «ha fet política tota la vida al cinturó industrial de Barcelona». A més, ha mirat d’allunyar la qüestió territorial assenyalant que el seu número u català es va dedicar a qüestions municipals «anteposant sempre els temes socials». 

El candidat de Més Madrid va afirmar la setmana passada que no recolzaria l’aplicació d’un 155, però que tampoc seria un obstacle per pactar amb els socialistes el fet que Pedro Sánchez posés en marxa aquesta mesura durant la precampanya. A més, Errejón va explicar que és favorable a un acord entre les forces catalanes que després sigui aprovat per votació. Aquest dimarts ha insistit que és necessari treballar de manera «acurada i prudent» per acabar amb el conflicte català. 

Encàrrec a Sánchez i Iglesias

Notícies relacionades

Una vegada més, el cofundador de Podem ha defensat la seva tornada a la política estatal com un revulsiu contra l’abstenció i com una solució davant del bloqueig polític. «Perquè els resultats donin lloc a una cosa diferent fa falta una opció diferent»; ha subratllat. En aquest sentit, ha lamentat la repetició dels comicis, que, segons la seva opinió, «no haurien d’estar succeint». 

«Sempre té més culpa qui més poder té, però, arribats a aquest punt, importa una mica menys qui ha trencat més plats», ha insistit en un encàrrec per al cap de l’Executiu en funcions i per al secretari general morat. No obstant, Errejón ha demanat deixar de banda la «piscina de boles de les desqualificacions en què s’ha convertit la política» perquè després de les eleccions serà necessari arribar a acords.