28 d’oct 2020

Anar al contingut

La llista catalana d'Errejón neix amb tensió

Serra dimiteix al considerar un error que Més País es presenti per Barcelona

Anunciaran aquest dimarts un cap de llista «poc conegut»

Miguel Ángel Rodríguez Roger Pascual

GRAF1506. MADRID, 09/03/2019.- El candidato de Más Madrid a la Comunidad de Madrid, Íñigo Errejón, y la portavoz de Podemos en la Asamblea de Madrid, Clara Serra, atienden a los medios tras asistir este sábado a la exposición Femme Creators. EFE/Chema Moya

GRAF1506. MADRID, 09/03/2019.- El candidato de Más Madrid a la Comunidad de Madrid, Íñigo Errejón, y la portavoz de Podemos en la Asamblea de Madrid, Clara Serra, atienden a los medios tras asistir este sábado a la exposición Femme Creators. EFE/Chema Moya / Chema Moya (EFE)

Íñigo Errejón tindrà una papereta amb la seva foto a les escoles electoral de Barcelona el pròxim 10-N però aquest pas endavant no li ha sortit gratis. Configurar la llista de candidats en una província en la qual competiran amb En Comú Podem ha resultat més complex del que semblava i, molt més, elegir un cap de llista que vulgui fer-li front a Ada Colau. A més, el salt a Catalunya no ha resultat del grat de tothom dins del seu partit. Clara Serra, la número dos a l’Assemblea de Madrid, va dimitir aquest dilluns per considerar que no era el moment de rivalitzar amb les forces del canvi 

El periple d’Errejón, que ha aixecat tensions dins de la formació, va començar amb una recollida d’avals que es va complicar més de l’esperat. Les 4.200 firmes necessàries per formalitzar la candidatura se’ls van resistir als membres de Més País que no van aconseguir l’objectiu fins hores abans de finalitzar el termini. Un escull a què es va sumar la construcció de les llistes.

Fonts del partit van assegurar a EL PERIÓDICO que Raimundo Viejo, un dels noms que més sonaven durant els últims dies, «estarà en un dels primers llocs de la llista però no l’encapçalarà». No obstant, van apuntar que aquest dimarts «s’anunciarà el cap de llista, d’un perfil poc conegut». 

«No era el moment»

Mentre els d’Errejón ultimaven els detalls de la candidatura, Serra va anunciar la seva dimissió al no compartir «la manera concreta en què Més País es presentarà a les eleccions generals». Segons va explicar en un missatge a Facebook, la seva principal objecció és la presència a Barcelona.  «Si Més País s’ha d’enfrontar a Ada Colau per aconseguir els escons que necessita, potser això és indicatiu que no era encara el moment que Més País es presentés a aquestes generals en aquestes condicions i com a partit estatal», va sentenciar. 

No obstant, veus pròximes a Errejón assenyalen que no competeix amb l’alcaldessa de Barcelona, sinó «contra l’abstenció». Així, insisteixen que «si hi ha un lloc on el tedi i el cansament ha impregnat l’electorat progressista, aquest és Barcelona». Recordant que no ve a ser part del problema, dins de la formació remarquen que «Barcelona, per sobre de totes les coses, necessita solucions».